PUBLICITAT

Oliana

Comença l’arranjament de la caserna de la Guàrdia Civil

El municipi va adquirir l’edifici per 8.000 euros, però tenia un cost inicial de 300.000

Per EL PERIÒDIC

Caserna de la Guàrdia Civil.
Caserna de la Guàrdia Civil. | RÀDIOSEU
L’Ajuntament d’Oliana iniciarà les obres d’arranjament de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil el pròxim mes de setembre. Així ho ha indicat l’alcalde del municipi, Miquel Sala, que explica que les escriptures es van firmar el passat mes de juny i els tràmits burocràtics ja estan enllestits, segons ha informat RàdioSeu.
 
Els treballs més imminents contemplen reparar la teulada, pintar la façana i tapiar les finestres exteriors, a més de fer una intervenció en la tanca perimetral. D’aquesta manera, la millora tindrà un cost aproximat de 20.000 euros i la durà a terme la brigada municipal. Sala també especifica que aquestes obres són urgents «perquè l’edifici està en molt mal estat i cal una acció ferma abans que arribi la tardor». La planta baixa, amb una superfície de 325 metres quadrats, es destinarà a magatzem municipal
 
Antecedents / Oliana va adquirir el passat mes d’abril la caserna de la Guàrdia Civil per un import de 8.000 euros. Ho va fer per unanimitat de tots els grups (CiU i PSC-PM) durant l’últim ple de la legislatura. 
D’aquesta forma, finalitzava una llarga negociació amb el Ministeri de l’nterior que va començar el 2003, quan el Govern central demanava 300.000 euros per l’edifici. 
Però finalment, el 2011, el Departament d’Interior va acceptar rebaixar la xifra fins a 71.000 euros, preu que establia en aquells moments el cadastre. Tanmateix, el consistori alturgellenc va aconseguir tancar la compravenda amb un estalvi de 68.000 euros i el preu simbòlic dels 8.000 euros. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT