Vejer de la Frontera

Valverde avança Purito després d’endur-se l’etapa en l’esprint

El resident Dani Moreno arriba tercer i se situa setè en la classificació general

Per EL PERIÒDIC

Valverde entrant ahir a meta, amb Moreno al darrera i Purito al fons.
Valverde entrant ahir a meta, amb Moreno al darrera i Purito al fons. | AFP PHOTO / José Jordan
La quarta etapa de la Vuelta a Espanya es va decidir per segona jornada consecutiva en l’esprint final després d’una etapa plana sense emoció, tret dels darrers cinc quilòmetres. En aquesta ocasió, Alejandro Valverde va ser el més llest per endur-se el triomf per davant d’un Peter Sagan que no va poder repetir victòria en l’esprint. El resident Dani Moreno, i company de Joaquim Rodríguez del Katusha, va ser el tercer classificat després d’haver-se mantingut entre els de davant del pilot en els últims quilòmetres de cursa. Per la seva part, Purito va ser sisè, arribant en el mateix temps que els favorits.

La victòria de Valverde va comportar que el murcià avancés al resident a Andorra en la classificació general gràcies als 10 segons de bonificació per haver guanyat l’etapa. Així doncs, va ser el de Movistar qui va passar a ocupar la cinquena plaça a 28 segons del líder, el colombià Esteban Chaves. Moreno es va col·locar setè, just per darrera de Purito, a 36s del líder, i un per darrera del seu company del Katusha.

Per a la resta de ciclistes, les diferències es van mantenir igual ja que el recorregut pla no va permetre canvis. El mateix passarà en l’etapa d’avui, que va de Rota a Alcalá de Guadaíra, i la qual serà completament plana i sense cap pujada en els 167,5km de recorregut. De fet, el nivell màxim d’altitud que assoliran els ciclistes serà de 100 metres per sobre del nivell del mar.