PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra estarà representada a Pescara per Blat i Pellicer

Els dos palistes prendran part l’1 de setembre en la prova de 10 km ocean race

Per JOAN JOSEP BLASCO

Blat, Pellicer i Flinch, a baix, en la presentació a la seu d’Andbank.
Blat, Pellicer i Flinch, a baix, en la presentació a la seu d’Andbank. | J.J.B.
La primera edició dels Jocs del Mediterrani de platja comptarà amb participació andorrana només en un esport. La ciutat italiana de Pescara acull l’esdeveniment del 28 d’agost al 6 de setembre, on el Principat comptarà amb dos palistes en canoa. Josep Maria Blat i Gaspar Pellicer prendran part el primer dia del mes vinent en la prova d’ocean race de 10 quilòmetres.
 
En els últims tres mesos s’han preparat per arribar en les millors condicions a la cita. La marca de baixar de l’hora en la distància la tenen complerta. Al canal olímpic de la Seu d’Urgell van agafar el to físic, mentre que els caps de setmana anaven a Badalona per agafar la tècnica, degut a que és una «embarcació estreta i molt inestable», indica Blat. És de fibra de carbó, amb poc menys de sis metres de llargada, l’amplada la del propi cos assegut, i de dotze quilos de pes. Aquest fet fa que «haguem de remar molt tècnicament per estabilitzar l’embarcació i donar-li potència».

L’objectiu amb el que seran a Pescara és el de «fer un paper digne. Els resultats ja es veuran», comenta Pellicer, subratllant que «no tenim experiència en cursa» en aquesta disciplina. Les condicions de la mar i de vent marcaran el desenvolupament de la prova. Com a cap de missió es desplaça Manel Flinch, que destaca que els dos palistes «han fet una preparació molt dura» per arribar amb la millor preparació possible.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT