PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Recompte d’aus rapinyaires al Parc Natural del Cadí-Moixeró

El camp de treball pretén fomentar el contacte i l’estima per la natura

Per EL PERIÒDIC

Camp de treball al Parc Natural del Cadí-Moixeró.
Camp de treball al Parc Natural del Cadí-Moixeró. | RÀDIOSEU
El camp de treball de l’empresa Aubèrria, de la Seu d’Urgell, –en què participen una quinzena de nois i noies– inclou aquest any un recompte d’aus rapinyaires que en la seva migració sobrevolen el Parc Natural del Cadí-Moixeró. Sota el nom ‘Planejant sobre la Serra del Cadí’, l’activitat pretén fomentar el contacte i l’estima per la natura, a més d’apropar els participants a l’estudi i coneixement de la biodiversitat, segons ha informat RàdioSeu.
 
Un dels responsables del camp de treball, Jordi Dalmau, ha manifestat a l’ACN que «la proposta s’ha plantejat durant la segona quinzena d’agost perquè és l’època en què passen més rapinyaires migratoris». L’observació es realitza entre les deu i les dues del migdia «ja que són les hores de més trànsit d’aus».El camp de treball l’organitza l’Associació La Sorellona i Aubèrria. 
 
Sorellona és una entitat que té com a àmbit d’actuació l’educació ambiental, l’educació en el lleure a la natura i les campanyes de sensibilització ambiental, en l’àmbit de la biodiversitat. L’empresa urgellenca Aubèrria, aporta la formació dels monitors amb els coneixements tècnics necessaris, un primer contacte formatiu amb els participants i la divulgació de les dades que cada dia recullen els nois i noies durant l’observació.
 
L’activitat es duu a terme al mirador del Turó Galliner, a Alàs i Cerc, una ubicació perfecta per a l’observació ja que s’hi veuen moltes espècies de pas «en haver-hi molts corrents d’aire calent que ajuden les aus a guanyar alçada i planejar». En aquest punt, es va estar realitzant un estudi sobre aus migratòries durant més de deu anys, que ara es reprèn amb el camp de treball.
 
Dalmau indica que «les principals aus que es poden observar són l’aguilot vesper, l’àguila marcenca, el milà negre i l’astoret, tot i que també es constata la presència d’altres espècies». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT