PUBLICITAT

Andorra La Vella

Primer judici a Andorra per proxenetisme en deu anys

Un espanyol i una brasilera acusats d’un delicte de prostitució

Per EL PERIÒDIC

La Seu de la Justícia situada a Andorra la Vella.
La Seu de la Justícia situada a Andorra la Vella. | EL PERIÒDIC
El Tribunal de Corts celebrarà el proper 6 d’octubre la vista oral d’una causa per uns presumptes delictes majors de funcionament o finançament d’establiment de prostitució i d’afavoriment d’aquest mateix delicte. D’aquesta manera, es farà el primer judici per proxenetisme a Andorra en la darrera dècada. 
 
Els fets van tenir lloc tres anys enrera, al 2012, quan la Policia del Principat va procedir a detenir un home espanyol de 45 anys i una dona brasilera, de 29 anys, com a presumptes autors d’un delicte de prostitució. Tenint en compte aquests fets, també s’acusa els implicats de tractar d’influir un testimoni perquè modifiqui la seva actuació processal. 
 
La causa es remunta al 2012 / Al juliol d’aquell any ,la policia va detenir un home espanyol que seria –segons la investigació policial– el responsable d’un pis dedicat a la prostitució a la Seu d’Urgell i tindria contractades diverses dones per exercir aquesta activitat en el local esmentat. 
 
Alhora, sembla ser que utilitzaria un pis ubicat a Escaldes-Engordany, lloc on faria exercir la prostitució a les dones que tindria contractades a la ciutat urgellenca. Però segons les investigacions i proves trobades, els clients que captava pel seu negoci, eren sobretot del país.
 
A més, la investigació policial també va descobrir que a Andorra la Vella hi havia un altre pis que s’utilitzava amb la mateixa finalitat. Però en aquest cas, la responsable era un dona brasilera de 29 anys, que també va ser detinguda i acusada de delictes majors de funcionament o finançament d’establiment de prostitució i d’afavoriment d’aquest mateix delicte, doncs es creu que tenia diverses noies que treballaven per a ella. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT