PUBLICITAT

Andorra La Vella

Una crida a la solidaritat

Adsaps demana suport: Acumula 8.500 euros de deute, manca el pressupost i l’ajuda decau

Per ESTEFANIA GRACIA

Benvinguda oficial als nens sahrauís que han participat en les ‘Vacances en pau’ d’aquest any.
Benvinguda oficial als nens sahrauís que han participat en les ‘Vacances en pau’ d’aquest any. | ANA / M.C.
El projecte ‘Vacances en pau’ ha complert aquest any la seva 10a edició. Però tot i la gran il·lusió dels seus membres, sembla que la iniciativa no passa pels seus millors moments, doncs tal i com va comentar ahir en una roda de premsa la presidenta de l’Associació d’Amics Solidaris amb el Poble Sahrauí (Adsaps), Lluïsa Hurtado, «el nombre de famílies d’acollida han disminuït, recordo que en un principi érem unes 25 i aquest any només n’hem sigut 9». 
 
A més, l’associació acumula un endeutament de 8.500 euros, degut en part a un cas de malversació de fons que hi va haver fa uns anys. A aquests neguits, se’ls suma el buit pressupostari que ha deixat la Banca Privada d’Andorra (BPA), doncs «fins ara els vols dels nens saharauis els finançava BPA, aquest any encara els hem pogut cobrir, però de cara a l’any que ve, no tenim present com podrem afrontar aquest cost». Tot i aquests fets, l’associació no perd l’esperança, i Hurtado confia en que podran trobar solucions per reflotar el projecte, doncs «intentarem buscar altres vies, millorar la comunicació o contactar amb altres empresaris del país o entitats per a que ens donin suport». De la mateixa manera, a finals de setembre es constituirà una nova junta, «on esperem trobar gent que s’impliqui a fons i ens ajudi amb molts ànims». A més, «m’encantaria que algú més s’oferís per presidir l’associació, però la gent no es vol comprometre».
 
Hurtado també fa una crida a la solidaritat de la ciutadania, doncs assegura que la informació hi és, «però sembla que la societat no es preocupa massa pels problemes exteriors». «Els conflictes del Tibet, Pakistan o el Sàhara s’han quedat enquistats, oblidats». 
 
Durant els 10 anys de projecte, han participat en les ‘Vacances en pau’ uns 45 nens, que han tingut l’oportunitat de viure durant uns mesos en condicions òptimes i «han aportat moltíssim al Principat» assegura Hurtado. «Els nens saharauis ensenyen valors fonamentals als nostres fills i ens donen una visió completament diferent del món».
 
Per commemorar els deu anys en peu i fer un acte de germanor, l’associació ha organitzat com a novetat un sopar, «on es podran reunir les famílies i els nens saharauis i assistir tothom qui vulgui». La trobada tindrà lloc aquest vespre al Restaurant Casa Teresa d’Andorra la Vella. I tot i que per ara només s’hi han apuntat unes deu persones, Hurtado convida a tothom qui vulgui a formar-hi part, «doncs encara estem a temps». 
 
La intenció és de continuar, doncs l’associació no es planteja decaure. Tot i això, encara no es té present quans nens participaran al projecte de cara a l’any que ve, doncs tot dependrà de les famílies d’acollida que vulguin entrar en la iniciativa i dels recursos que se’n disposi. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT