PUBLICITAT

Seu d'Urgell

Continuen les gestions per flexibilitzar contractacions

L’Associació d’Aturats del Pirineu vol reunir-se amb Toni Martí

Per EL PERIÒDIC

Albert Batalla, alcalde de la Seu.
Albert Batalla, alcalde de la Seu. | TONY LARA
L’Associació d’Aturats del Pirineu ha adreçat una carta al cap de Govern d’Andorra, Antoni Martí, en què fa palesa la seva «sorpresa i inquietud» davant les queixes de la Confederació Empresarial Andorrana sobre la manca de treballadors qualificats al Principat per cobrir places de treball vacants en sectors especialitzats
 
En aquest sentit, l’entitat pirinenca manifesta que a les comarques frontereres existeix mà d’obra capaç d’assumir bona part dels llocs de treball que no estan ocupats. «Només cal modificar el sistema de quotes i flexibilitzar els contractes», subratlla el portaveu del col.lectiu, Lluís Mera, que ja ha sol.licitat una reunió amb Martí per posar sobre la taula «possibles sortides a una situació que no és bona per a ningú».
 
De la seva banda, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell continua les gestions municipals per aconseguir que els treballadors fronterers «tinguin prioritat en la contractació al Principat per davant d’altres col.lectius estrangers». De moment, ja s’ha obtingut quotes específiques, que van començar a aplicar-se l’hivern passat i que s’han traduït en un lleu augment dels contractes a veïns de la zona.
 
L’alcalde urgellenc, Albert Batalla, explica que també s’intenta donar publicitat a ofertes d’ocupació a través d’empreses de recursos humans del Principat, mentre treballen juntament amb la Generalitat perquè les vacants puguin arribar a publicitar-se en el futur a través del Servei d’Ocupació de Catalunya. «Queda molta feina a fer però es va endavant amb l’objectiu de, precisament, fer veure que els treballadors fronterers són una bona opció per als empresaris andorrans», va comentar.
 
Queixes de la patronal andorrana / La Confederació Empresarial Andorrana ha denunciat que falten més de 800 treballadors per cobrir places vacants en diversos sectors, com el de l’hostaleria i el comerç. La patronal qüestiona el sistema de quotes per a la contractació d’estrangers que manté el Principat d’Andorra, en considerar que dificulta la contractació de persones qualificades que no es troben a la llista d’aturats del Principat.
 
Segons declaracions publicades als mitjans el col·lectiu creu que cal revertir aquesta situació i és per això que es reunirà per parlar-ne a principis del mes de setembre amb el cap de Govern, Antoni Martí. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT