PUBLICITAT

Andorra la Vella

Es recomana limitar al màxim els desplaçaments el proper dia 2

Encamp i Sant Julià de Lòria, les parròquies més afectades pels talls a les carreteres/ 207 efectius de la Policia i agents comunals vetllaran pel correcte transcurs de la jornada

Per Marisa da Costa

En primera plana, l’escultura d’un ós exposada en una rotonda de Sant Julia de Lòria mentre, en segon pla, circulen els ciclistes.
En primera plana, l’escultura d’un ós exposada en una rotonda de Sant Julia de Lòria mentre, en segon pla, circulen els ciclistes. | Tony Lara
L’equip que s’encarrega d’enllestir l’arribada de l’organització i els equips de ciclistes que participen de ‘La Vuelta Ciclista a España 2015’ –prevista per al proper dilluns 31 d’agost–, recomanen a la població limitar en la mesura del possible els desplaçaments per carretera durant tota la jornada del 2 de setembre. El proper dimecres, amb motiu de la celebració de la primera etapa íntegra de ‘La Vuelta’ al Principat, totes les parròquies patiran un o diversos talls en les seves carreteres per tal d’obrir el pas als corredors. Les restriccions de major durada s’efectuaran a les poblacions d’Encamp i de Sant Julià de Lòria.
 
En aquesta darrera població, la circulació de vehicles serà interrompuda des de dos quarts de tres de la tarda fins a un quarts de sis. A Encamp, d’altra banda, es produiran dos talls: el primer, que també afectarà a Canillo, es produirà des de les 12,45 fins les 15 hores, moment en què es restablirà el trànsit a la vall del nord per tornar-lo a interrompre únicament a Encamp a àrtir de les 16,20 i fins les 17,50. A més, la carretera CS-220 dels Cortals romandrà tancada a partir del Km3 ja des de les vuit del vespre del dia 31 d’agost i fins les vuit del vespre del 2 de setembre. Durant aquest període, únicament els veïns tindran accés a aquesta via.
Les parròquies centrals també patiran dos tancaments. Cap vehicle podrà circular per Andorra la Vella ni Escaldes-Engordany a partir de les 12,45 i fins les 15,15 hores, així com tampoc de les 16,20 fins a les 17,45 hores. 
 
Tant des d’Andorra Turisme com des del servei de Mobilitat del Govern, tot basant-se en l’experiència sorgida d’anys anteriors, s’espera que el trànsit es restableixi amb normalitat un cop passi el gruix més important de corredors. La previsió és que la fluïdesa torni entre 30 minuts i una hora després del pas de la motocicleta amb banderes verdes del cos de la Policia. Serà el vehicle pilot del servei de seguretat, equipat amb banderes vermelles, el que indicarà el tancament de la carretera.
 
Tot i que es tracta d’un dispositiu preventiu, des de l’organització es confia que els horaris comunicats se cenyeixin a la realitat el proper dia 2.
Desplegament d’efectius/ 207 agents del cos de Policia s’encarregaran de la seguretat i, en col·laboració amb els serveis de Circulació parroquials i 130 persones coordinades pel departament de Joventut i Voluntariat del Govern, vetllaran perquè la jornada del 2 de setembre transcorri amb tranquil·litat. Cal tenir també en consideració els efectius de la Guàrdia Civil que acompanyen l’organització de ‘La Vuelta’, que arribaran el dia 31 d’agost des de Castelló i aprofitaran el dimarts 1 per descansar al Principat.
 
El dimecres, dia 2, es donarà el tret de sortida a l’onzena des del Parc Central de la capital a les 13,22 hores. S’espera que el primer ciclista en arribar a meta trenqui la cinta ubicada als Cortals d’Encamp a les 17,40 hores. 

Funicamp gratuït perquè tothom vegi l’arribada a la meta/ Amb motiu de l’arribada de ‘La Vuelta a España 2015’, el giny que connecta el centre de la vila d’Encamp amb els Cortals del poble i Solanelles mantindrà gratuïtament obertes les seves portes per tal de garantir que tothom pugui gaudir de l’espectacle d’arribada dels corredors a la meta. L’òrgan comunal de la parròquia i Grandvalira posaran a disposició el telecabina tot ampliant l’horari d’obertura: des de les nou del matí fins a les vuit de la tarda, les cabines estaran en circulació.
PUBLICITAT
PUBLICITAT