PUBLICITAT

Ordino

ACO encomana a Ordóñez la confecció de l’equip comunal

Cd’O posa en la paritat la condició ‘sine qua non’ per a l’acord

Per Marisa da Costa

Els consellers ordinencs debaten minuts abans d’iniciar-se el consell ordinari, ahir.
Els consellers ordinencs debaten minuts abans d’iniciar-se el consell ordinari, ahir. | ANA/J.D.
L’aturada per les vacances d’estiu va traduir-se ahir en un consell ordinari celebrat per a debatre un sol punt en l’ordre del dia del Comú d’Ordino: la propera publicació d’un edicte amb què es regularà l’ús i ocupació del terreny on s’ubicarà la minicentral elèctrica d’Arcalís. L’interès va centrar-se, no obstant, en l’evolució de les negociacions entre les formacions que actualment ocupen les conselleries de l’administració local i que, previsiblement, tornaran a ostentar aquesta posició, però en conjunt. 
 
Malgrat que la comissió negociadora entre Acció Comunal d’Ordino (ACO) i Convergents d’Ordino (Cd’O) segueix immersa en definir un acord, tot apunta que l’actual conseller de Finances, Jordi Ordóñez, prendrà el rol de cònsol major. Segons va apuntar l’actual dirigent del Comú, Ventura Espot, «és el nom que major consens genera» entre ambdues parts. Davant la prominència d’Ordóñez com a futur número 1 de la llista en conjunt a la que ACO i Cd’O tracten d’arribar, la cònsol menor, Cònsol Naudí, va assegurar que des d’ACO «se li ha encomanat a Jordi Ordóñez que constitueixi l’equip de treball que li convingui per tirar endavant la parròquia». La consellera d’Educació, Cultura i Joventut, Gemma Riba, es perfila així com a cònsol menor.
 
A banda d’arribar a un acord sobre les sigles, el futur d’Arcalís i el compromís de les parts de no vetar noms, el conseller de Cd’O Xavier Jiménez, va recordar el quart punt que pesa sobre la taula de negociacions: la construcció d’una llista paritària. En aquest sentit assegurava que «encara no s’ha parlat de noms» i recordava que els candidats a cònsols hauran de ser «persones que encaixin» en aquesta posició i que siguin «afins» a aquests llocs. Preguntat sobre la possibilitat que Enric Dolsa postuli el càrrec, descartava l’opció per la declinació del mateix conseller.
 
Ambdues formacions van coincidir però en traure plom a la recollida de signatures en contra del carruatge que passeja pel poble. Creuen que no pot parlar-se de maltractament animal, ja que es tracta d’un cavall educat per realitzar aquest treball.
PUBLICITAT
PUBLICITAT