PUBLICITAT

Andorra la Vella

Els comerciants constaten una major despesa en les rebaixes

El sector de la moda augmenta ingressos, l’electrònica es manté

Per Marisa da Costa

La moda i els complements són els productes als que major sortida s’ha donat a les rebaixes d’estiu.
La moda i els complements són els productes als que major sortida s’ha donat a les rebaixes d’estiu. | Tony Lara
Una major arribada de visitants que arriben al Principat com a destí per a les seves vacances d’estiu, sumats a un increment dels excursionistes que s’apropen fins al país per a realitzar compres a preus més moderats, es reflexen en el tancament de les caixes dels comerços. El conjunt d’empresaris preveu tancar el mes d’agost amb xifres més altes que el mateix període de l’exercici anterior.
 
A falta de menys d’un mes per a que finalitzin les rebaixes –que es tancaran el proper 19 de setembre–, els comerciants ja auguren millors dades en finalitzar aquest període que les registrades durant els descomptes estivals del 2014. Si bé hi haurà excepcions, la tendència general és de satisfacció per l’«augment de les vendes, malgrat el control de la despesa» donat els darrers dos mesos, tal com constata el vicepresident de la Federació d’Associacions de Comerciants d’Andorra, Antoni Miralles.
 
Si bé les previsions apunten a una millora en els comptes dels establiments del Principat, el nivell de vendes va anar descendint la darrera setmana, amb la partida de bona part dels turistes que aquest mes d’agost van allotjar-se a Andorra per gaudir de les diverses ofertes que els proposava.
 
Així, el moment de major intensitat a les botigues del centre va donar-se durant les dues primeres setmanes d’aquest mes que s’exhaureix.
 
Els comerciants es manifesten satisfets per la venda de productes endarrerits en els seus estants. Les rebaixes de productes que durant les temporades anteriors no varen tenir sortida van ajudar els negocis a buidar els magatzems d’estoc endarrerit.
 
Així com durant la primera quinzena del mes el moviment als carrers i avingudes es traduïa en afluències de major consideració als establiments, la tercera setmana aquesta aglomeració tendia a la baixa i, encara més, durant el transcurs de la setmana que deixem endarrera. No obstant, la reducció de visitants els darrers dies d’agost no repercutirà en l’optimisme generat per un estiu més mogut a nivell comercial que els mesos de calor d’anys anteriors. Els comptes dels botiguers –com en molts altres nivells– van ressentir-se notablement en  esclatar la crisi, ara fa més d’un lustre.
 
Èxit de venda en el sector moda/ Els empresaris més satisfets amb el transcurs d’aquest període de rebaixes són aquells que treballen en el sector de la moda i els complements. Els dependents de les botigues de roba i sabates, entre altres complements, constaten més vendes dels seus productes aquest mes d’agost, en comparació amb altres anys. 
 
Aquesta satisfacció és menys notable entre els comerciants que s’ocupen de la tecnologia i l’electrònica. En aquest àmbit, es segueix destacant la frenada en la compra per part dels estrangers. Productes de telefonia, tablets o ordinadors personals, tenen menys èxit entre els qui venen un cap de setmana a comprar. No obstant, també es parla d’una tendència a l’alça en aquesta àrea, segons han anat notificant els empresaris en les darreres reunions entre associacions de comerciants del Principat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT