PUBLICITAT

La Massana

El podi de la mala llet d'Albert Barilaro

L'andorrà assoleix la tercera posició en la categoria Master 30-34 després d’una baixada «perfecta»

Per ALBERT CANES

D’esquerra a dreta, Olivier Nicole, César Rojo i Albert Barilaro en el podi de la categoria Master 30-34, ahir a la Massana.
D’esquerra a dreta, Olivier Nicole, César Rojo i Albert Barilaro en el podi de la categoria Master 30-34, ahir a la Massana. | VALLNORD / IÑAKI RUBIO
L’únic representant masculí en la prova de descens del Campionat del Món Masters disputat ahir a Vallnord amb arribada a la Massana, Albert Barilaro, va tenir un contratemps abans de prendre la sortida. El biker no va poder escalfar abans de fer la seva baixada, cosa que és imprescindible normalment per a ell abans d’una competició. La federacio  de ciclisme havia retirat el rodet i Barilaro va haver d’anar a afrontar el traçat directament. Això no va agradar a l’andorrà, però al final això el va sortint bé ja que pres del cabreig va assolir un temps fantàstic de 4.40,75 minuts, sent el tercer millor de la categoria Masters 30-34, que comptava amb 77 participants en la final, i el quart millor temps d’entre els gairebé 300 participants comptant totes les categories. 
 
«La baixada m’ha sortit perfecta, més bé del que m’esperava perquè físicament m’he trobat molt bé des d’adalt fins a baix. La veritat és que estic molt content», va explicar l’andorrà al finalitzar la prova. Barilaro va fer èmfasi en el fet que va baixar amb una actitud més agressiva: «La clau del bon resultat ha estat sortir amb molta mala llet, perquè no he pogut escalfar a dalt ja que m’havien tret el rodet els de la federació. Però amb la mala llet m’ha sortit la baixada». En el moment que va arribar, el ciclista del Principat havia marcat el millor primer registre provisional, cosa que va provocar un esclat de la graderia en el moment de la seva arribada. Malgrat tot, al final va ser César Rojo qui va destrossar els anteriors registres marcant un temps de 4.31,35 minuts, sent set segons millor que el segon classificat, el francès Olivier Nicole. 
 
Pel que fa a les categories femenines, Andorra comptava amb la representació de Soraya Drici, que va superar el registre de l’espanyola Victòria Herreros i es va proclamar campiona del món de la categoria Màsters 35-39 amb el seu temps de 8.16,02 en la baixada. «No m’he caigut però m’he aturat a la meitat del recorregut pels nervis. El terreny ha canviat des d’ahir a avui [de dimecres per ahir], i hi havia més pols i relliscava molt. El meu objectiu era baixar als set minuts, però igualment estic contenta», va comentar l’andorrana al finalitzar la baixada.
 
El recorregut va estar en boca de tothom al finalitzar la prova, i com ja va avançar Drici, que va ser una de les primeres riders en baixar del dia, es va trobar un circuit més xafat i en condicions més delicades que en el primer dia. El més ràpid en tota la jornada d’ahir va explicar que el traçat «estava sec i trencat i era fàcil cometre errades. Potser alguna zona necessita arreglar-se de cara al Mundial Elit». Barilaro va situar-se sobre la mateixa línia: «El circuit estava fantàstic el primer dia, però s’ha anat trencant cada vegada més. És normal perquè ha fet molta calor i han passat molts ciclistes. Hi havia molta pols ara, però el circuit està força bé i és molt exigent».
 
El director general dels Mundials, Sergi Balielles, va aclarir que faran alguns canvis de cara a la setmana vinent amb la disputa dels Campionats del Món Elit, el plat fort: «Per ara està tot bé, però sí que hem de fer algunes modificacions per al descens, al salt de l’arribada i alguns petits detalls, però estem contents en general. També ens ha ajudat el temps, que això és molt important, i estem satisfets amb la resposta del públic». Balielles va acceptar que el traçat s’ha deteriorat en els últims dies, per la qual cosa una mica de pluja podria anar bé. «En els dos circuits, tant el de Cross County i el de descens, està tot sec i hi ha pols. No sé si vindrà pluja entre mig, que no ens faria cap mal, però el que volem és sol per la setmana vinent perquè és el millor per al públic i corredors». Vallnord, la Massana, Andorra i el món sencer ja miren en direcció als Mundials de la categoria Elit de la setmana vinent. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT