PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Comapedrosa rep més de 100 visites diàries durant l’agost

2.775 persones han acudit al Parc Natural durant l’actual mes, superant les 2.045 registrades al juliol

Per RAFA MORA

Uns excursionistes, baixant del cim del Comapedrosa.
Uns excursionistes, baixant del cim del Comapedrosa. | ALEX LARA
El Parc Natural del Comapedrosa està aportant dades de visitants que el Comú de la Massana valora en positiu perquè considera que aquesta és una molt bona alternativa no només de parròquia, sinó també de país, per aportar un gra de sorra més en el ventall de l’oferta turística. Durant aquest mes d’agost, la xifra de visitants –i encara no ha acabat el recompte dels 31 dies– és de 111 persones per jornada, el que suposa un total fins a data d’avui de 2.775 persones, quan al mes de juliol, amb xifres tancades, es va arribar a les 2.045 amb una mitjana de 65 per dia. D’aquesta manera, l’estiu es preveu que es tancarà amb xifres similars que al 2014.
 
Durant el passat juliol, les xifres van ser inferiors a l’agost, i segons les dades del comú massanenc, la majoria de visitants eren belgues, francesos, i turistes de proximitat com ara especialment catalans. Al mes d’agost, sobretot es van registrar visites de valencians i francesos, tot i que les xifres del mes estan per tancar i les dades actuals donen com a visitants persones provinents de Gran Bretanya, Holanda, Portugal, Argentina, Israel, Estats Units i també del Japó i Corea.
 
6.000 VISITANTS PER ESTIU / En els últims vuit anys, el Parc Natural del Comapedros ha aconseguit estabilitzar el nombre de visitants. Des del 2007 al 2015, hi ha hagut un increment amb pics en els anys 2012, 2013 i 2014, i també s’espera per aquest 2015. Això dóna una xifra aproximada de 6.000 persones per cada estiu, el que des del Comú es valora positivament. La xifra global de visitants amb què es compta fins el moment entre els mesos de juliol i agost d’aquest 2015 arriba als 4.820, la qual cosa es preveu que deixi un estiu molt similar al de l’any passat, quan des del 21 de juny del 2014 fins el 15 de setembre del 2014 es van arribar als 5.783. 
 
Totes aquestes xifres, però, s’han d’analitzar dins d’un marc particular, ja que segons la consellera de Cultura, Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat del comú de la Massana, Jael Pozo, «són una aproximació del nombre real de visitants», ja que «no tots passen per l’equipament» instal·lat, que és la cabina d’informació on es realitzen les preguntes de localització per les estadístiques posteriors. «També hi ha altres accessos al parc a banda del circuit interpretatiu i la pista del pla de l’Estany», afirma Pozo, que a més detalla que l’equipament «només és operatiu des de la meitat de juny fins la meitat de setembre, i només en horari matinal, a més que «hi ha gent que ve a la primavera o a la tardor», o s’hi acosta a les tades.
 
XIFRES DEL 2014 / Així mateix, segons les dades comunals, durant el passat 2014 el 62,90% dels visitants eren espanyols, per un 15,98% de francesos, un 4,39% de belgues i un 3,5% de britànics, mentre que es van comptabilitzar fins a 37 nacionalitats diferents. Així mateix, durant el 2014 382 persones van realitzar sortides guiades al parc, per les 294 que van optar per les sortides a cavall. Durant tot l’any, 198 persones van prendre part en les activitats conjuntes del departament de Medi Ambient amb CENMA. Amb dades del comú, 57 famílies van optar pel geocoaching, i 11 en petits viatgers.
 
EL PLUS DEL CENTRE D'INTERPRETACIÓ / Totes aquestes xifres podrien variar una vegada des del Comú s’ha apostat per obrir el Centre d’Interpretació del Comapedrosa, que segons la consellera Jael Pozo s’espera que li doni un altre aire a Arinsal. Així mateix, des de l’equip comunal es desitja que es consideri aquest parc no només com una causa d’orgull i explotació de la parròquia de la Massana, sinó un valor de tot el país per atraure turisme durant tot l’any. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT