PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Duró assegura que Ordóñez no encapçalarà la candidatura

El conseller dóna un «no rotund» a presidir la proposta d’ACO+CD’O

Per EL PERIÒDIC

El conseller de Finances d’Ordino, Jordi Ordóñez, en la sessió del passat dijous.
El conseller de Finances d’Ordino, Jordi Ordóñez, en la sessió del passat dijous. | ANA
El membre d’Acció Comunal d’Ordino (ACO) i excònsol major de la mateixa parròquia, Josep Duró, ha confirmat que el conseller de Finances del Comú, Jordi Ordóñez, ha donat un «no rotund» com a resposta a la proposta per encapçalar la candidatura conjunta d’ACO+CD’O que li va fer el partit dijous al vespre. Durò va fer ahir aquestes declaracions a l’Agència de Notícies Andorrana (ANA).
 
A més, l’actual cònsol major d’Ordino, Ventura Espot, va explicar també que el conseller va demanar a la reunió més temps per rumiar la seva candidatura i per discutir el projecte amb CD’O, però no ha confirmat aquest extrem. No obstant, Duró, que no va assistir a la reunió però que assegura haver parlat amb ell, va confirmar que Ordóñez no serà el candidat «per motius personals». Tanmateix, l’excònsol va insistir en remarcar que el candidat generava un gran consens –entre l’actual corporació i els convergents– i que des de fa mesos, s’havia treballat per gestar la seva candidatura i que els ciutadans de la parròquia «estaven encantats».De la mateixa manera, segons Duró, molts membres del partit «acceptàvem que fos en coalició si ells escollien els seus candidats» i «hi havia gent no favorable a la coalició però sí al fet que ells fessin el seu equip incloent-hi gent de CD’O».
 
D’altra banda, durant aquesta setmana també es va produir una reunió entre els propis membres de CD’O, que van discutir els detalls de les negociacions per formar la coalició i van acordar donar suport a la candidatura d’Ordóñez, segons va explicar el conseller de CD’O, Xavier Jiménez en acabar la sessió ordinària del Consell de Comú del passat dijous. 
 
A més, la formació va demanar explícitament que si s’acordava aquesta candidatura, la llista fos composta per igual nombre de candidats de cada partit, mentre que també va deixar la porta oberta a la possibilitat que tant el candidat a cònsol major com a cònsol menor fossin membres d’ACO. Però tenint en compte la negativa d’Ordóñez, Duró creu que ara la decisió «canvia les coses» i, parlant a títol personal, ha afegit que si no es presenta, obligarà a replantejar la candidatura i la coalició amb CD’O. I és que tot i que es va convocar una reunió per oferir-li oficialment el projecte a Ordóñez, ja que segons els membres és un nom que genera consens entre les dues formacions disposades a formar una coalició, el conseller va demanar parlar amb els convergents abans de donar una resposta. I de la mateixa manera, Ordóñez va informar al partit en la trobada de dijous que, d’acceptar encapçalar el nou projecte polític que se li proposa, ho faria en tàndem amb la consellera d’Educació, Cultura i Joventut del Comú, Gemma Riba. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT