PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Un trencament a la carpa va provocar la falta del rodet

El president de la federació explica que resoldran el tema amb Albert Barilaro

Per ALBERT CANES

Albert Barilaro, en la baixada de dijous en la qual va obtenir la tercera posició en la categoria Master 30-34.
Albert Barilaro, en la baixada de dijous en la qual va obtenir la tercera posició en la categoria Master 30-34. | VALLNORD / IÑAKI RUBIO
Albert Barilaro va assolir un podi històric en la final de Masters dels Campionats del Món de descens dijous, després d’una baixada excepcional que va anar acompanyada de ràbia. Va ser un cabreig que va venir arran de la falta del rodet d’escalfament, el qual la Federació Andorrana de Ciclisme (FAC) va retirar a causa d’una forta ventada que va trencar la seva carpa instal·lada a Vallnord. 
 
Amb aquest desafortunat incident i amb un petit malentès, Barilaro va afrontar la baixada sense haver pogut escalfar, cosa indispensable per als bikers abans realitzar una competició. Finalment, l’andorrà va assolir el podi realitzant la baixada pres de la «mala llet», com ell mateix va admetre. 
 
El president de la FAC, Gerard Riart, va parlar sobre la petita polèmica del rodet: «Ho parlarem internament amb l’Albert, però pensem que ara el que toca és gaudir de la setmana que ve, que segurament no es tornarà a repetir més. No cal alimentar el malentès ni donar-li més voltes». Va ser el mateix Riart qui va explicar com va succeir tot a Pal: «Teníem la carpa muntada tot el dia a Vallnord i just quan li tocava sortir a ell l’havíem desmuntat perquè una hora abans havia passat una ventada i la va trencar». 
 
Malgrat tot, Riart va tenir bones paraulesper a Barilaro, de qui espera que pugui tornar a la màxima categoria més endavant: «Hem de felicitar-lo pel que ha aconseguit, estem molt contents i el volem animar per a què competeixi a la categoria Elit, ens agradaria poder tenir-hi un representant andorrà». 
 
El centre mundial del ciclisme

Durant la setmana vinent, Andorra serà en les mirades de tots els amants  del ciclisme d’arreu del món ja que dos esdeveniments de carretera i muntanya tindran segell andorrà, amb la Vuelta a Espanya i els Campionats del Món Elit de BTT i trial. En aquest sentit, Riart es va mostrar molt satisfet: «Des de la federació estem encantats per poder acollir aquests dos esdeveniments i que apostin per nosaltres. El país en general i des d’Andorra Turisme estant fent una bona feina per portar espectacles com aquests». A falta de menys d’una setmana per acollir la Vuelta i els Mundials, tots els preparatius estan gairebé enllestits.
PUBLICITAT
PUBLICITAT