L'Alpujarra

Chris Froome es deixa segons en una etapa que guanya Lindeman

Purito, Valverde, Chaves i Quintana arriben junts a meta 36 segons després del guanyador de l’etapa

Per EL PERIÒDIC

Froome arribant a meta, amb Moreno al darrera.
Froome arribant a meta, amb Moreno al darrera. | AFP / José Jordan
Els favorits a guanyar la Vuelta a Espanya segueixen controlant-se a la perfecció entre ells per no perdre el tren de la lluita pel lideratge en la primera setmana.
Joaquim Rodríguez, Alejandro Valverde i Nairo Quintana van arribar junts a meta en l’etapa d’ahir que finalitzava amb un port de primera categoria a l’Alpujarra. També va arribar amb ells l’actual líder de la Vuelta, Esteban Chaves, que va matenir el liderat disposat a demostrar que no l’han de donar per mort.

L’únic que es va deixar segons i que no va poder seguir l’estela dels favorits va ser el guanyador de l’edició del Tour d’aquest any, l’anglès Chris Froome, que va arribar a 1.03 minuts del guanyador de l’etapa, l’holandès Bert Jan Lindeman, i a 27 segons dels favorits. En els últims quilòmetres es va deixar anar i va quedar tot sol sense cap membre de l’equip Sky al seu davant, a diferència de com va passar a la prova francesa. Amb ell va arribar el company de Purito i també resident, Dani Moreno, que va caure algunes posicions en la general tot i que es va mantenir en el top-10. Purito es va situar en la sisena posició de la general, mantenint-se a 56 segons de Chaves.