PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Max Llovera i Txus Rubio entren en la preconvocatòria per a Israel

Per JOAN JOSEP BLASCO

Koldo Álvares dirigint un entrenament de la selecció absoluta a l’Estadi Nacional.
Koldo Álvares dirigint un entrenament de la selecció absoluta a l’Estadi Nacional. | Tony Lara
El tram final de la fase de classificació per a l’Eurocopa de França del 2016 arriba al seu tram final. A la selecció li queden només quatre partits per finalitzar-la. Tres d’aquests seran a domicili. Els dos pròxims ho són. El dia 3 contra Israel i el 6 amb Bòsnia i Hercegovina. En la preconvocatòria es presenten alguns novetats, donant continuïtat al plantejament de fer entrar joves valors del futbol nacional.
 
El seleccionador, Koldo Álvarez, presenta una preconvocatòria formada per 23 jugadors. Respecte a les darreres llistes falten noms importants en els seus esquemes com les dels lesionats Marc Vales, Ivan Lorenzo, David Maneiro i Ludovic Clemente. Aquestes baixes queden substituïdes per l’entrada de joves. Per primer cop apareixen en una llista oficial Max Llovera i Txus Rubio, de 20 i 18 anys, respectivament. El primer destaca per ser un jugador que presenta «grans dosis d’intensitat en el seu joc, agressivitat i velocitat», assegura Koldo. Llovera «té molts conceptes de futbol que no li pertoquen per l’edat que té, pel que diu molt d’ell». 
 
Tots dos se sumen a d’altres que ja han debutat al combinat nacional darrerament, com és el cas de Marc Rebés, de 21 anys, i Aaron Sánchez, de 19, que han realitzat bones actuacions amb l’absoluta quan han estat sobre el terreny de joc. «No els donem res que no creiem que no es mereixin. Les oportunitat que tenen les aprofiten. Estan plens d’il·lusió i ajuden a l’equip», assegura el tècnic, que porta temps introduint joventut als entrenaments perquè «vagin agafant hàbits», coneguin el grup de treball i estiguin més preparats el dia que els arribi l’oportunitat. El canvi generacional és un fet.
 
Israel es troba en la tercera plaça del grup, amb nou punts. En aquesta jornada volen mantenir com a mínim la posició, que podrien millora-la i atacar les dues primeres en cas que Gal·les i Bèlgica punxin. «Intentarem que no sumin dotze punts després d’aquets partit. Pel lloc on es troben i el que poden aconseguir ja diu amb quina actitud es prendran l’enfrontament». Un handicap pels andorrans serà el to físic, perquè cap dels seus jugadors encara no ha començat la competició. En canvi els israelians estan més rodats. Hi haurà «molta diferència. Molts dels convocats són del Maccabi de Tel Aviv, que acaba de quedar eliminat de la darrera ronda de la Champions per entrar  en la fase de grups, amb el ritme de competició que això suposa. La diferència serà evident», assegura coldo. Un altre fet preocupant són les altes temperatures amb les que es trobaran a Haifa. Però «més que la calor, em preocupa més la humitat, que ens pot afectar».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT