PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Hotelers i comerciants celebren la millora de la zona de Tres Ponts

Els accessos al país augmentaran la comoditat dels visitants

Per EL PERIÒDIC

Un dels despreniments a la zona del Congost dels Tres Ponts.
Un dels despreniments a la zona del Congost dels Tres Ponts. | RadioSeu
Els hotelers i comerciants d’Andorra valoren positivament la millora de la carretera nacional C -14 a l’alçada del Congost dels Tres Ponts.
Ho fan arran de les declaracions del Conseller de Territori i Sostenibilitat  de la Generalitat de Catalunya Santi Vila explicant que en els propers pressupostos de la Generalitat per l’any 2016 ja hi haurà inclosa una partida pressupostària per a iniciar el projecte de construcció d’un túnel que ha de travessar aquest congost.

La millora de les estructures que condueixen fins a Andorra és un una de les principals preocupacions per la majoria de comerciants i hostalers, i en gran mesura per altres sectors dels quals en depèn el transport per carretera. És per això que el sector hoteler del país es mostra satisfet pel compromís de la Generalitat envers la construcció d’un túnel que serveixi per una milloc connexió del Principat d’Andorra amb grans ciutats del voltant com són Barcelona Lleida o Tarragona, en una de les carreteres més transitades de la xarxa viària catalana al Pirineu.

Aquesta millora ajudaria a fer arribar amb més comoditat els turistes al Principat, i per tant en milloraria no només la seguretat dels conductors sinó també el temps que trigaran des de de les seves poblacions d’origen fins Andorra.

Igualment els comerços del país, veuen amb bons ulls la construcció túnel i l’adequació de la resta del tram de carretera, primer per facilitar l’accés a Andorra dels clients potencials de la zona d’Oliana i Organyà, que podran venir a comprar el Principat amb més facilitat, i evidentment els turistes que arribaran de més lluny i que han de passar per aquesta via.

Els transportistes també celebren la notícia ja que  la C 14 és la via més agafada pels camions que surten del Principat cap a les destinacions del sud i pels que en venen.

Llargues reivindicacions//La construcció d’un túnel a la zona ha estat llargament reivindicada especialment pels veïns, que es troben sovint pedres a la calçada que s’han després de les roques del congost que es troba entre Organyà i Montant de Tost.
Un grup de veïns de l’Alt Urgell, principalment d’Organyà, van posar en marxa el novembre de l’any passat una massiva recollida de signatures per demanar a la Generalitat l’execució de la reforma de la carretera per evitar el pas pel congost.
Aquesta no és una demanda nova a la comarca, però es va fer forta a finals de l’any passat a causa de nombrosos despreniments de roques a la via, un de les quals va arribar a destrossar un cotxe, l’agost de l’any passat. A això cal afegir-hi el gran nombre d’accidents que s’hi produeixen i que converteixen aquest tram en un punt negre de tota la xarxa viària catalana.

EXECUCIÓ DE LES OBRES//Finalment, la Generalitat, que ja havia dit que s’escoltaria les súpliques dels veïns, té previst incloure en els pressupostos del 2016 una primera partida per començar les obres de un tram d’actuació entre les poblacions d’Organyà i Montant de Tost que tindrà 3,3 quilòmetres de llargada, que contindrà dos carrils de tres metres i mig d’amplada amb vorals d’un metre i mig, cosa que millorarà molt la seguretat a la zona. El tram també tindrà un túnel amb una longitud d’1,3 quilòmetres amb un cost estimat de 38 milions d’euros i un termini d’execució de 48 mesos un cop comencin les obres, ja l’any que ve.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT