PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Més de 830 corredors de 50 nacionalitats als Campionats del Món UCI de MTB i Trial

Els Campionats del Món UCI de MTB i Trial emplenaran la parròquia durant la setmana

Per #GASS

Un corredor de Master fent la baixada de la prova de descens.
Un corredor de Master fent la baixada de la prova de descens. | VALLNORD
Arriba una setmana especial per a Andorra. Els Campionats del Món UCI de MTB i Trial comencen demà amb la cerimònia d’inauguració a partir de les 18h al Prat de la Ribera, en la qual hi desfilaran les delegacions que participaran els següents sis dies a les diferents competicions. 
 
Després d’una setmana de competició en categoria Master, arribaran 830 ciclistes Elit provinents de 50 països diferents amb França com a Estat més representat amb 59 corredors, seguit d’Alemanya, que en porta 58, i Suïssa, amb 50. La Massana serà el centre neuràlgic de la competició juntament amb Pal, l’estació de Vallnord. Per aquest motiu, l’ocupació hotelera frega el 100% d’ocupació i es preveu que s’arribin a uns 50.000 espectadors, cosa que dificultarà molt la circulació per la parròquia durant la setmana. 
 
Els Campionats del Món es dividiran en quatre disciplines diferents: el trial (TRI), el Cross Country (XCO), el Cross Country eliminator (XCE)i el descens (DHI). La tercera serà la que obrirà el torn de competicions dimarts a les 13:15h amb les rondes classificatòries i aniran seguides pel Trial de les Nacions, a les 15:30. Les curses de descens es realitzaran, igual que amb els Mundials Master, amb sortida a Pal i arribada a la Massana, on també es disputarà el trial, mentre que les altres dues disciplines es faran íntegrament a l’estació de Pal. 
 
Andorra arriba als Campionats del Món Elit amb quatre representants tricolors: Guy Díaz serà en XCO, i Adrià Urcelay competirà en XCO 23. Pel que fa al descens, Guillem Casal i Blanca Aracil, en categoria junior, seran els dos representants del Principat i comptaran amb el factor de ser els corredors locals a favor. La prova reina de tots els Campionats arribarà diumenge amb les finals del descens a partir de les 10:30h i fins ben entrada la tarda. 
 
Després de mesos de preparació arriba una setmana clau en l’àmbit esportiu per al Principat, en la qual, malhauradament, la meteorologia no acompanyarà segons indiquen les previsions.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT