PUBLICITAT

St Anton

Triomf sorprenent

Els germans Òscar i Marc Casal s’imposen de manera inesperada en la segona etapa de la Transalpina

Per El Periòdic

Marc i Òscar Casal, després de guanyar la segona etapa de la Transalpina, ahir.
Marc i Òscar Casal, després de guanyar la segona etapa de la Transalpina, ahir. | FACEBOOK
Dissabte es va donar el tret de sortida a la Transalpina 2015 de curses de muntanya i ahir, en la segona etapa, els germans Casal van deixar el seu segell ben marcat en adjudicar-se de manera inesperada la segona etapa. Marc i Òscar havien planificat tota la temporada d’estiu en aquesta cursa en format Tour, per etapes, i ben d’hora estan rebent els fruits. S’ha deixat de banda a nivell prioritari la Copa del Món com també el Nacional per disputar una de les competicions més dures, diferents i originals del panorama internacional. Com a Andorra la Ultra Trail Vallnord. La gent dissenya les campanyes basant-se en curses extremes estil Ronda dels Cims (170km). Els germans Casals ho han fet amb la Transalpina, de 268 quilòmetres a superar en 8 etapes i més de 300 parelles inscrites.
Els corredors andorrans van dominar l’etapa de Lech a St Anton, amb 24,7 quilòmetres de distància, 1.899 metres de desnivell positiu i 2.040 de negatiu. Van haver de superar, per començar, el cim del Rüfikopf (a 2.339 metres)i el Valfagehrjoch (2.543) per acabar amb un exigent i arriscat descens fins la localitat on estava la meta, ja en terres austríaques.
 
«Era una etapa del nostre estil», admet Marc, «i hem marcat un ritme fort d’inici per després estabilitzar-nos a un marge de 4-7 minuts però la veritat és que guanyar no ho esperàvem», va admetre. Com no, van creuar la línia d’arribada agafats de la mà. La segona parella, Jung-Paulmichl, van marcar 4.47 més. En la general la situació és la inversa, ja que els andorrans s’han posat segons a 6.31 d’ells. 
 
L’actuació d’ahir compensa la davallada en la primera etapa, amb 34,6 quilòmetres entre Oberstdorf i Lech. Els germans Casal van sortir tard i Òscar va patir una deshidratació originada per la forta calor. «Suo molt i pateixo molt amb les altes temperatures», va alegar. Així que van perdre onze minuts respecte dels primers, dels quals en una sola etapa s’han eixugat gairebé la meitat.
 
Per a avui, la tercera etapa tornarà a ser d’una distància similar a la de la marató, que per tant no és tan beneficiosa per als corredors del Team Race Land. Són 39,9 quilòmetres entre St Anton i Landeck, amb 2.019 metres de desnivell positiu i 2.494 de negatiu. D’entrada s’haurà de superar una duríssima pujada a Leutkirchner Hütte (2.051m) amb uns 800 metres de desnivell en només 5km i una segona a Flirscher Skihutte (1.872) per acabar fent més de 15km en descens.
 
Marc, d’idees més conservadores, va recordar: «Ara venen dues etapes que no són les millors per a nosaltres [40 i 45km de distància] així que veurem com va demà... Encara queda molt i el millor que podem fer és anar dia a dia».
Òscar també és conscient de que el recorregut d’avui no els beneficia en res: «Sortirem més tranquils», va admetre. Però no va descartar canviar d’idea: «Si podem atacar i recuperar temps o intentarem». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT