PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Salut vol ampliar la col·laboració entre el sector públic i el privat

La intenció es establir acords per augmentar les prestacions i adaptar-les a les necessitats

Per IVÁN ÁLVAREZ

Lluís Burgués, Josep Casals, Rosa Ferrer i Jordi Torres durant la visita
Lluís Burgués, Josep Casals, Rosa Ferrer i Jordi Torres durant la visita | SFG
La ministra de Salut, Afers Socials i Ocupació, Rosa Ferrer, va visitar ahir el Centre d’Atenció Primària i el servei d’Urgències del Pas de la Casa amb la finalitat de conèixer el funcionament de les instal·lacions i realitzar diferents reunions per tal de posar les bases per millorar els serveis que ja s’ofereixen al centre. Secundant Ferrer van protagonitzar la visita, el director del SAAS, Lluís Burgués, el director de Salut i Benestar, Josep Casals i el cònsol menor del comú d’Encamp, Jordi Torres. La intenció de la delegació i l’objectiu de la visita als centres és aconseguir optimitzar els recursos existents i «aprofundir en la col·laboració entre el sector públic i privat», tal i com va explicar Rosa Ferrer i va recollir l’Agència ANA. 
Després de reunir-se amb alguns professionals del sector privat que exerceixen al Pas de la Casa, i amb qui podrien establir acords per ampliar serveis i adaptar-los a les necessitats dels ciutadans i turistes, Ferrer va assenyalar també que es poden agilitzar les prestacions actuals i incorporar «nous serveis que ara no es fan aquí», així com evitar desplaçaments a l’Hospital de Meritxell de molts pacients. Segons la ministra «tot això és qüestió d’organitzar-se amb els recursos que ja n’hi ha» i millorant aquest trasllat hospitalari, la rehabilitació i l’atenció domiciliària.
 
Un servei integral/ Entroncant amb aquesta proposta, el cònsol d’Encamp, Jordi Torres, va afirmar queper integrar tots els serveis s’haurà de valorar si s’incorporen nous especialistes contractats pel SAAS o si es col·labora amb professionals liberals i metges que ja operen en altres centres privats. En tot cas, Torres va reconèixer que tot plegat està encara en un estadi «embrionari» però a la llarga es volen oferir «tots els serveis que tenen a Andorra o altres poblacions». El dirigent encampadà va explicar que es van fer un parell de reunions amb els ciutadans del Pas de la Casa en què aquests van exposar les seves necessitats. La primera reclamació va ser un servei de pediatria, i també es va plantejar ampliar el servei de llevadora que ara està disponible dos dies per setmana i va valorar el poder apostar per l’atenció domiciliària per visitar els pacients a casa o a l’hotel, en comptes de fer desplaçar els pacients fins l’Hospital de Meritxell. D’altra banda, el Govern va fer públics els indicadors principals de la memòria 2014 pel que fa a serveis d’atenció primària i servei d’emergències. En el primer apartat, Pas de la Casa va rebre 2.484 visites, 31 d’elles van ser a domicili i, en canvi, no es va enregistrar cap visita a l’Hospital de Meritxell. Pel que fa al servei d’urgències es van recollir 1.441 visites i es van atendre quatre casos d’emergències diàries de mitjana. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT