PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Patacada a l’Ourense

L’ACB deixa fora de la Lliga Endesa al club gallec, que amenaça amb la paralització de la competició

Per ALBERT CANES

Els dirigents dels clubs de l’ACB reunits ahir en l’assemblea general realitzada a Madrid.
Els dirigents dels clubs de l’ACB reunits ahir en l’assemblea general realitzada a Madrid. | ACB M
La temporada 2015-16 de la Lliga Endesa comptarà amb 18 equips. Així es va decidir ahir a l’assemblea general de l’Associació de clubs, cosa que no va sorprendre ningú ja que des de les entitats i mitjans de comunicació deixaven entreveure que 19 equips no era una opció que agradava. De fet, el president de l’ACB, Francisco Roca, va explicar en roda de premsa ahir que «mai s’ha plentejat una lliga de 19 equips. Hi ha hagut unanimitat respecte al que ha de ser l’estructura d’aquesta». 
 
Per tant, amb aquesta opció descartada, la decisió estava en quin dels dos equips, si el Baloncesto Fuenlabrada, últim classificat de la temporada passada a la Lliga Endesa, o el Club Ourense Baloncesto (COB), que es trobava en causa de dissolució el 30 de juny, conformarien la competició per al curs 2015-16. Des de Galícia apuntaven que l’ACB es veuria obligada a acceptar el club de la seva comunitat autònoma, però finalment no va ser així, i «per unanimitat» l’assemblea va ratificar la resolució del 3 de juliol en la qual es va acordar denegar la sol·licitud d’inscripció del COB i declarar una plaça vacant. Per tant, l’assemblea general va mostrar la seva «absoluta disconformitat» amb la resolució del Consejo Superior de Deportes (CSD) que donava parcialment la raó a l’Ourense i van acordar que recorreran «de manera immediata». 
 
Semblava que el capítol dramàtic s’hauria de tancar ahir amb l’acord a l’assemblea però l’Ourense, com era d’esperar, va mostrar el seu desacord, per la qual cosa presentaran un nou recurs davant el CSD i, a més a més, van amenaçar amb la paralització cautelar de la competició, segons va indicar a EFE el president del club, Antonio Gavilanes, que va comentar que estava «sorprès» per la decisió presa, la qual va qualificar de «covarda» ja que «hi ha fonaments jurídics que diuen que tenim raó». El màxim dirigent de l’entitat gallega va afirmar que «ningú dubti que anirem fins el final per defensar els interessos del nostre club». 
 
Gavilanes va continuar mostrant la seva indignació: «Ens falta confirmació oficial del president de l’ACB, però sembla que ells han optat per aquesta decisió perquè entenen que la resolució del CSD ha estat per una qüestió política. És vergonyós i lamentable que es digui això perquè hi ha fonaments jurídics que ens donen suport». Finalment, el president del COB va explicar la situació delicada en a la qual han arribat per la diferència d’opinions entre el CSD i l’ACB: «Això s’ha convertit en un pols entre les dues parts i nosaltres som al mig. Sembla que aquí té raó qui més aixeca la veu i qui més protesta. Si volen això, haurem d’actuar així». 
 
Respecte a una possible aturada de la lliga, Roca es va mostrar tranquil: «No veig ninguna raó objectiva per a què cap jutge pugui paralitzar la competició, sobre tot en un cas que és evident per a nosaltres. Hi ha un criteri i requisit molt important, de caràcter estatutari i aprovat pel CSD, i ens costa molt creure que pugui haver una decisió judicial». El president va justificar la decisió de l’assemblea explicant que «acceptar l’Ourense no era l’única recomanació dels informes, sinó que hi havia varis escenaris. Una d’elles era específicament la resolució que ha pres l’ACB». Roca va continuar indicant que «la posició de l’ACB és que hem complert estrictament amb el que figurava als estatuts. L’única decisió possible és acceptar al Fuenlabrada, cosa que no podem fer amb la candidatura de l’Ourense».
 
Amb la incògnita de saber què passarà els propers dies, l’ACB donarà a conéixer avui els emparellaments del calendari de la temporada 2015-16, amb la participació del Guipúscoa i el Fuenlabrada.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT