PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Purito fent ‘amics’ a la Vuelta

El resident acapara el dia de descans tots els comentaris sobre l’etapa íntegra a Andorra d’avui

Per Iván Moure

Valverde, a punt per fer reconeixement de l'etapa andorrana de la Vuelta, ahir durant el dia de descans.
Valverde, a punt per fer reconeixement de l'etapa andorrana de la Vuelta, ahir durant el dia de descans. | Twitter
Purito Rodríguez era ahir el ciclista més odiat del pilot de La Vuelta 2015. Tothom sap que el corredor de Parets del Vallès resident al Principat és el dissenyador de l’etapa íntegra a Andorra que es disputa avui i sobretot a través de les xarxes socials, el líder del Team Katusha va estar ahir que tocava jornada de descans en boca de gairebé tothom que segueix o participa en aquesta edició de la gran cursa espanyola. El motiu ja és conegut de sobres a les nostres fronteres: els 138 quilòmetres que ha preparat entre Andorra la Vella i els Cortals d’Encamp, amb les pujades a Beixalís (km 9,8), el Coll d’Ordino (km 32,3) i la Rabassa (km. 72) catalogats de primera, el Coll de la Gallina (km. 98,7) fora de categoria, l’Alt de la Comella (km. 119,6) de segona i per acabar els Cortals, també de primera. Davant del pànic, l’humor va ser l’arma més utilitzada. «Una bestiesa d’etapa», com l’han catalogat alguns com per exemple Alejandro Valverde, un dels favorits al triomf final: «No la coneixia i és impressionant. Pendents amb una mitja d’un 9% és una barbaritat i 5.000 metres de desnivell en 138 km. és bestial», va explicar des del lloc d’acampada de l’equip Movistar, l’Sport Hotel Resort. Sobre la lesió que té al braç esquerre, originada per la caiguda de dilluns a Castelló, va optar per l’humor: «Espero que no sigui un problema. Si guanyo aixecaré el dret», va dir entre riures.
 
El seu company d’equip i també favorit, Nairo Quintana, va penjar al seu Twitter de bon matí: «Gaudint de les carreteres d’Andorra el dia de descans. Demà tocarà patir-les». Després, en la roda de premsa, va ser més positiu: «Purito serà a casa i ha preparat l’etapa al seu gust. A nosaltres ens afavoreix aquest terreny, espero que la força ens acompanyi».
 
Tampoc es va oblidar del resident el líder d’Sky i recent guanyador del Tour 2015, Chris Froome: «No crec que Purito sigui molt popular després de planejar aquesta etapa per a nosaltres», va piular adjuntant una foto del perfil de l’etapa andorrana –a la dreta d’aquestes línies. Per això el britànic havia decidit dilluns pujar al Principat en helicòpter i, com Purito, l’únic que dilluns ja sabia que li esperava, estalviar-se sis hores per carretera.
 
El sorprenent mallot vermell, Tom Dumoulin, va obviar el que li espera avui i molt agosarat, va indicar tot i no ser cap especialista en muntanya: «En condicions normals diria que aquesta etapa és massa per a mi, però tampoc ho era la novena [amb el terrorífic final a Cumbre del Sol], així que ja veurem què passa».
 
Tampoc es van tallar un pèl el tercer i quart de la general, respectivament, Esteban Chaves i Nicolas Roche, amb dedicatòria al líder de Katusha. El primer va indicar: «Serà una etapa molt dura. L’he feta sencera i crec que Purito està boig per haver dissenyat una cosa així». El segon, directament va dir-li al Twitter: «Després de fer el reconeixement puc dir: t’odio. I t’asseguro que demà a la nit t’ho diran 178 més».
El propi Purito va rendir-se a l’evidència amb aquestes paraules tan sorprenents: «Tinc por a l’etapa d’Andorra. Les tres vegades que l’he feta, he 'cascat'». 
 
Com es veu, el resident va fer molts amics ahir entre el pilot, però també és cert que va aixecar altíssimes expectatives entre el públic. Sobretot es va poder comprovar a través de respostes als comentaris dels propis ciclistes en les xarxes socials.  Purito mai desaprofita l’oportunitat de promocionar el nom d’Andorra allà on va, va enviar un missatge en clau a tot el que estigués en terres del Principat: «Avui és un dia especial per als aficionats al ciclisme!! Teniu la possibilitat de rodar amb nosaltres per carreteres andorranes. T’animes?». 
Alguns com Pere Marquina va coincidir amb ells: «Entrenament de qualitat amb el Katusha Team». També l’Agrupació Ciclista d’Andorra: «Sortida d’avui reconeixent els darrers km de l’etapa andorrana de la Vuelta: «L’Sprint Club, que posa nom a la seva escola, l’esperen per les muntanyes: «tot preparat per animar a Purito, Vicioso, Moreno, Verona i Losada». Tothom està endollat. A partir de les 13.20 hores, per Teledeporte... O en viu i en directe.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT