PUBLICITAT

Andorra La Vella

El PS no descarta acords amb SDP i Liberals per les comunals

El partit preveu presentar-se a totes les parròquies, però veu dificultats amb Canillo, Ordino i St. Julià

Per ESTEFANIA GRACIA

El primer secretari del PS, David Rios, i la consellera de la minoria al Comú d'Escaldes-Engordany, Cèlia Vendrell.
El primer secretari del PS, David Rios, i la consellera de la minoria al Comú d'Escaldes-Engordany, Cèlia Vendrell. | ANA / M. T.
El primer secretari del Partit Socialdemòcrata (PS) va confirmar ahir que el grup té «voluntat de presentar llistes a les set parròquies». «Portem ja dos mesos treballant en les relacions i tenim algunes parròquies molt avançades, però també queda treball per fer i no sabem si donarà els seus fruits». A més, Rios va afirmar que el PS es centrarà en una campanya col·lectiva, doncs «intentarem anar en conjunt en aquelles parròquies que sigui possible», «pactant amb grups que tinguin programes acords amb el nostre; com els Verds, Iniciativa Ciutadana i Socialdemocràcia i Progrés».
 
Amb aquesta voluntat d’anar en conjunt, el primer secretari va mostrar la predisposició a formar una coal·lició amb Liberals a Canillo, tot i que també va remarcar que encara no s’han mantingut converses amb el grup, però «volem evitar que només hi hagi una alternativa a la parròquia i que no hi hagi oposició», doncs «busquem gent disposada a muntar una plataforma a favor de construir una candidatura conjunta i donar altres opcions al ciutadà». 
 
De la mateixa manera, Rios va mostrar la possibilitat d’ajuntar-se amb Socialdemocràcia i Progrés (SDP) a Andorra la Vella i Ordino. Remarcant que el PS veu dificultats per presentar una llista a aquesta darrera parròquia però amb «l’esperança de poder anar en conjunt i evitar també una única candidatura». Pel que fa a Andorra la Vella, el primer secretari va destacar que tenen una «molt bona base», i és que en les darreres eleccions generals, «ens vam quedar a 200 vots de Demòcrates per Andorra (DA)». Per tant, «estem mirant de mantenir el que hem aconseguit i pensem que tenim un muscle molt fort a la parròquia». 
 
En el cas de la Massana, Rios va remarcar que estan pendents de saber què passarà amb la Consellera del Comú, Jael Pozo. Doncs «estem esperant saber si anirà amb Ciutadans Compromesos», i en funció d’això, intentarien un pacte amb els Verds o es presentarien en solitari. Una altra opció que el PS veu amb moltes probabilitats és Escaldes-Engordany, i és que és una de les parròquies on «podríem presentar-nos en solitari, però també hem d’ampliar la base que tenim i intentar contactar amb altres grups». 
Per últim, Rios va destacar que Sant Julià ha estat marcat per un Comú que ha «donat l’esquena al poble». Doncs «la política de la parròquia està passant per una marca de suport al ciutadà». I «si ens presentem ho farem amb persones que puguin desenvolupar una acció comunal adequada, estem treballant per fer una alternativa». 
 
Programa del PS / El Partit Socialdemòcrata centrarà el seu programa comunal en sis punts principals; el treball en equip, la participació ciutadana, la proximitat, la responsabilitat, la solidaritat i la sostenibilitat. De la mateixa manera, el PS es presentarà amb uns propòsits clars, «treballar a favor de l’estat del benestar i en contra de les desigualtats, del bon govern, de regular el funcionament comunal i de la transparència» així ho va remarcar el primer secretari del PS, David Rios. 
 
Preferències pel dia d’eleccions / El PS demana que les eleccions comunals se celebrin el proper 13 de desembre, ja que Rios assegura que si es fan el sis, la participació podria ser menor, doncs la seva proximitat al pont de la Puríssima i la marxa dels andorrans per aprofitar els dies de festa pot provocar una davallada en les votacions. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT