PUBLICITAT

Encamp

I Purito també va ‘matar’ als grans

El resident és el màxim protagonista d’una jornada de ciclisme única al país, i malgrat no guanyar, deixa algunes ‘víctimes’ en la ‘seva’ etapa

Per A. C. / I. M.

Purito Rodríguez passant per la rotonda d’Engolasters amb la resta del pilot.
Purito Rodríguez passant per la rotonda d’Engolasters amb la resta del pilot. | TONY LARA
No en va tenir prou amb destrossar 1.100 cicloturistes a La Purito. Joaquim Rodríguez va 'matar' també a 174 ciclistes professionals, que es van deixar les cames en els sis ports que van haver de fer. Més aviat, les víctimes van ser 175 perquè ni ell mateix se’n va lliurar de l’obra malèfica que havia preparat per a tots els ciclistes de la Vuelta. Almenys així ho expressava al final d’etapa, entre mostres de cansament, que no amagava: «Ha estat una etapa molt dura».
 
Dani Moreno, que el va acompanyar durant els metres finals, es va quedar sense respiració al deixar de pedalar i enmig d’una tos inacabable responia les preguntes de la premsa i explicava l’extrema duresa de la prova. Però van ser Chris Froome i Nairo Quintana, primer i segon classificats del Tour d’aquest any, respectivament, els qui pitjor 'assassinat' van patir ahir per les carreteres andorranes i Purito. Els problemes físics els va treure la meitat de vida, això sí: una caiguda al quilòmetre tres de l’anglès el va deixar amb el genoll dolgut tota l’etapa, mentre que el colombià venia de passar una mala nit amb dolors estomacals. Fins i tot, Quintana va haver d’arribar a Encamp amb el telecabina i després no podia ni baixar les escales de sortida cap a la rotonda. Una víctima més de les «bogeries» de Purito. 
 
A Nikolas Maes, ciclista de l’Etixx-QuickStep, no se li va desgastar el bon humor després de fer sis ports. «Ja podeu comprar la vostra samarreta ‘He sobreviscut al repte Purito Rodríguez’ al web de la Vuelta», va escriure a les xarxes socials. La popularitat de Purito va ser més gran ahir que mai, i fins i tot alguns pensaven en els seus familiars, en to de broma, evidentment. 
 
Però a qui sí que va enamorar Purito va ser als milers d’habitants d’Andorra, que van paralitzar durant unes hores el país sencer per viure una jornada única de ciclisme, en la qual s’hi van bolcar. La sortida, els ports, els trams de ciutat, el Funicamp, que tenia una cua que recorria tot l’interior de l’edifici i arribava a fora, i la meta van ser una olla a pressió d’aficionats i amants del ciclisme que a partir d’ara segur que veuran Andorra amb ulls més brillants, i això és gràcies al ciclista del Katusha, en gran part. El seu premi el va rebre durant els 138km d’etapa, en els quals va ser el més animat de tots. Almenys, Purito era el favorit entre els aficionats, i compensava així «l’odi» entre els companys.
PUBLICITAT
PUBLICITAT