PUBLICITAT

L’EENS de Meritxell inaugura les seves activitats

Amb una conferència sobre la discapacitat, l’escola enceta el cicle

Timoneda durant la seva ponència,
Timoneda durant la seva ponència, | Tony Lara
L’Escola d’Educació Especial Nostra Senyora de Meritxell va inaugurar el seu període d’activitats de la temporada 2015-2016. Una conferència amb el títol de La discapacitat des d’un punt de vista cognitiu i emocional, i vehiculada per la psicòloga i doctora en Ciències de l’Educació, Carme Timoneda, va significar el tret de sortida d’aquestes activitats. 
En la seva ponència, la doctora va posar l’accent en analitzar els processos per millorar la qualitat de vida dels discapacitats i els camins per entendre aquesta discapacitat intel·lectual. Timoneda va afirmar que  «si entenem com funcionem a nivell cognitiu i emocional, podem ajudar a aquestes persones a que, dins de la seva diferència, puguin tenir el millor benestar possible a la vida». L’especialista no va dubtar en afirmar que a la societat encara hi ha massa prejudicis al voltant de la discapacitat: «Encara queda molta feina per fer en aquest àmbit. Les diferències no marquen inferioritat ni superioritat. Hem de donar-li una altra mirada a la discapacitat i no entendre-la com a manca de capacitat», va cloure Timoneda.
Per la seva part, la directora de l’EENSM, Celine Mandicó, va explicar que, a banda del funcionament de tots els serveis que ofereix el centre, la renovació de la residència l’Albó és el principal objectiu d’aquest nou cicle 2015-2015 i va assegurar, tot i no poder avançar res, que hi haurà novetats. 
A més, en representació del Govern, el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Èric Jover, i la secretària d’Estat d’Afers Socials, Ester Fenoll, van donar el seu suport i van participar en la conferència.
PUBLICITAT
PUBLICITAT