PUBLICITAT

LA SEU D'URGELL

Compromis X la Seu presentarà una moció per prohibir els circs amb animals salvatges

Dilluns, al Ple Municipal, el grup presentarà una proposta d’acord

Per EL PERIÒDIC

Membres del grup municipal de Compromís X La Seu
Membres del grup municipal de Compromís X La Seu | Radio Seu
El grup municipal de Compromís X La Seu presentarà en el proper Ple Municipal de dilluns una proposta d’acord per prohibir els circs que facin servir animals salvatges en els seus espectacles. D’aquesta forma s’avançaria l’acord a que es va arribar al Parlament de Catalunya el 22 de juliol on es va aprovar una modificació la de la llei de protecció dels animals de Catalunya per prohibir aquests espectacles amb una moratòria de dos anys. 
En una nota de premsa que va remetre ahir la formació expliquen que «aquest tipus de prohibició ja ha estat aprovada a nombroses ciutats de tot l’Estat, amb Catalunya com a principal comunitat amb prohibicions d’aquests tipus d’espectacles. Tenim com a exemples catalans més importants les ciutats de Barcelona, Lleida, Tarragona, Badalona, Balaguer o Mataró; i a la resta d’Espanya per exemple els municipis de Palma de Mallorca, Málaga, Vitòria o Alacant. En total hi ha 188 municipis a tot l’Estat i molts altres en preparació o procés d’iniciar la prohibició». 
Joan Barrera i Miguel Perruca, els membres de Compromís precursors d’aquesta proposta,van assegurar que «el circ és un espectacle que disposa d’innombrables recursos humans propis sense necessitat de sotmetre al ridícul, maltractament o humiliació als animals. El circ més prestigiós del món, el canadenc Cirque du Soleil, no utilitza animals en les seves exhibicions. El català Circ Cric, Premi Nacional de Circ, atorgat per la Generalitat de Catalunya, tampoc no fa servir animals en les seves exhibicions»
La nota de Compromís X La Seu conclou assegurant que «l’estat captiu dels animals no aporta cap valor educatiu, ni mostra cap exemple per als nens, al contrari: els circs amb espectacles animals, ofereixen una visió distorsionada de la realitat».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT