La Massana

Punxada inoportuna als Mundials de BTT i trial

Urcelay, el primer representant andorrà als Mundials de Vallnord, ha d’abandonar en la tercera volta

El guanyador de l'XCO en la categoria elit, Anton Cooper, celebra el triomf a la línia d'arribada, ahir a Pal. | VALLNORD
El primer representant andorrà en competir als Mundials de BTT i trial que s’estan disputant a Vallnord, Adrià Urcelay, va tenir un debut del tot desafortunat. Una punxada en la tercera volta va tirar per terra tot el treball de preparació fer en el darrer any per arribar a la gran cita en les millors condicions.

Urcelay va competir ahir a la tarda en el cross-country olímpic, tot just quan la pluja va fer acte de presència amb més intensitat a la Caubella de Pal. L’andorrà, de la categoria sub-23, sabia que seria difícil acabar la cursa, que era l’objectiu que s’havia previst, però des del primer moment va haver de patir a sobre de la bici: «He començat bé, però el fang no és el meu fort, em relliscava la bicicleta i m’ha costat  mantenir un ritme constant», va manifestar. I quan començava a acostumar-se a l’hàbitat pesat que estava provocant l’aiguat, al principi de la tercera votal, va punxar la roda de davant. L’incident va tenir lloc en la baixada més allunyada del pàdoc i, malgrat tot, Urcelay va anar corrent a la zona per canviar la roda però va ser llavors quan els primers corredors el van superar i va haver d’abandonar.

La glòria se la va endur el neozelandès Anton Cooper, que va trigar  1h 22min 3s en completar les quatre voltes al circuit, en un total de 16 quilòmetres, i en dones la més ràpida va ser la suïssa Ramona Farchini.

Pel que fa al trial, tocava les finals en 20 polsades, també amb la pluja com a problema afegit, que van tenir com a guanyadors l’espanyol Abel Mustieles en la categoria elit masculina, l’australiana Janine Jungfels en fèmines i l’alemany Dominik Oswald en la júnior.

ARACIL ES FA VEURE

Una altra andorrana també va participar ahir en una de les proves, concretament, en les classificatòries júnior de descens. Blanca Aracil, amb un temps de 12min 32s, va acabar setena i per tant serà de les primeres a prendre la sortida demà a la final (10:00 hores).

FINALS D’XCO I CLASSIFICATÒRIES DE DH

Arriben els moments culminants de l’espectacle que s’espera dels Mundials. Avui al migdia és el torn de l’XCO de la categoria elit –l’absoluta– , que té el Vallnord Bike Park la Massana a punt per a un circuit de gran exigència física que alterna zones de bosc amb pistes amples de gran desnivell. Amb noms il·lustres com el de Julien Absalon o Catherine Pendrel, i vist el que es va veure a les finals júniors i sub-23, la cosa promet.
Abans, a primera hora, començarà la disciplina estrella, el descens, amb les classificatòries. Entre els corredors hi haurà Guillem Casal, il·lusionat «per córrer a casa» i gens preocupat per la pluja. «Fa que el circuit sigui més divertit», va dir. L’objectiu: acabar a 29 segons del primer, que seria com fer un top80 en una Copa del Món.