PUBLICITAT

Encamp

El 28è Aplec de la Sardana congrega 500 persones i 15 colles a Encamp

Galzeran de Rubi és la colla guanyadora en grans, alevins i juvenils

Per EL PERIÒDIC

La 28a edició de l’Aplec de la Sardana compta amb ballades i castellers.
La 28a edició de l’Aplec de la Sardana compta amb ballades i castellers.
La parròqui d’Encamp va acollir dissabte passat la 28a edició de l’Aplec de la Sardana, on un total de 15 colles vingudes de Catalunya i França van participar en el 22è Concurs de Colles Sardanistes. L’acte va tenir lloc a la plaça dels Arínsols i a diferència de l’any passat, els participants van poder gaudir d’un bon temps. 
 
D’entre les més de 500 persones que van participar a la jornada, la colla Galzeran de Rubí va ser la guanyadora en les categories de grans, alevins i juvenils. A més, en aquesta edició, la cita ha estat especial, perquè es va commemorar el 20è aniversari d’Encamp Ciutat Pubilla de la Sardana, i per aquest motiu, es van decidir dedicar algunes sardanes a l’efemèride. A més, l’Aplec va comptar amb dues noves activitats, una actuació dels Castellers d’Andorra i una arrossada popular. 
 
Per la seva banda, la presidenta de l’Agrupació Sardanista la Grandalla d’Encamp, Ivone Fahmi, va explicar que el certamen atreu molta gent, ja que els balladors vénen en família, «i això fa que els hotels de la parròquia estiguin plens durant el cap de setmana». 
A banda del concurs, l’altra activitat estrella de dissabte va ser el sopar de germanor, que va reunir un total de 400 persones. I va ser durant aquest àpat que es van estrenar quatre noves sardanes –’Santa Eulàlia d’Encamp’, ‘Una tenora per Encamp’, ‘Poema andorrà’ i ‘Camí d’anada’, i es va lliurar la Grandalla d’argent –una distinció pels mèrits sardanistes– al compositor Josep Cassú i Serra, el pare del director de la cobla Principal de la Bisbal. A més, aquest any, la música del Concurs va anar a càrrec de la coble La Flama de Farners, i pel que fa a les classificacions, tenint la present la guanyadora, en la categoria infantil i de punts lliures la millor va ser Petits Amunt i Crits de Terrassa, i en categoria veterans, el primer premi va ser per la colla Trenc d’Alba de Girona. Fahmi també considera que aplecs com el d’Encamp ajuden a mantenir viva la tradició sardanista, perquè fan que les colles dels Països Catalans puguin anar fent trobades. 
 
Tot i això, alguns aficionats i participants a les jornades van lamentar la poca participació andorrana. Precisament, a l’Aplec només hi va participar la colla infantil de l’Agrupació Sardanista la Grandalla d’Encamp. 
I ja de cara al diumenge, l’Aplec va posar el punt final amb el 24è Concurs de colles improvisades que va rebre una gran acollida. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT