PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

David Borges, nou conseller de la comunitat lusitana

La baixa participació, només un 5% del cens, marca la jornada

Per IVÁN ÁLVAREZ

El nou conseller, David Borges diposita el seu vot
El nou conseller, David Borges diposita el seu vot | Tony Lara
El president de la Casa de Portugal a Andorra, David Borges, va ser escollit com a nou conseller de la comunitat lusitana al Principat. El dirigent, que era l’únic candidat que aspirava a l’elecció, encapçala una candidatura on estarà amb José Manuel da Costa, president de la Penya Encarnada, com a membre suplent. La baixa participació va marcar la jornada electoral, ja que de les 1.420 persones censades amb dret a vot al país, gairebé un centenar es va apropar a les oficines del consulat de Portugal a dipositar el seu vot
Segons va apuntar ahir la RTVA, a primera hora del matí van votar unes 20 persones i la previsió durant el dia que ho fessin unes 70. Una xifra molt baixa, el 5% del cens, però similar a la de les eleccions anteriors, celebrades al 2008. 
Des del mateix consulat portugués van argumentar la participació gairebé residual i van afirmar que hi ha cert desencís polític entre el resident i, a més, la proximitat de la diada de Meritxell ha provocat que molta gent hagi aprofitat per fer pont. 
La voluntat del nou conseller de la comunitat lusitana, David Borges, és poder traslladar els problemes que afecten a la porció portuguesa d’Andorra i aconseguir millorar la fluïdesa de les relacions entre la societat i els seus representants a Lisboa. Entre les prioritats de Borges es troben dos col·lectius que poden ser claus per al desenvolupament d’oportunitats per a la comunitat lusa, els joves i els empresaris.
PUBLICITAT
PUBLICITAT