PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

La Seu torna a congelar els impostos municipals

L’Ajuntament aprova l’acollida de població refugiada pels conflictes armats

Per EL PERIÒDIC

Ple de dilluns a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell.
Ple de dilluns a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell. | RÀDIOSEU
L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha tornat a congelar, per setè any consecutiu, els impostos municipals per al 2016. Així ho va explicar el tinent d’alcalde d’Hisenda del Consistori urgellenc, Jesús Fierro, en el debat del ple celebrat dilluns al vespre on es van aprovar les modificacions de les ordenances fiscals. Igualment es va aprovar l’acollida de refugiats pels conflictes armats.
 
Fierro va destacar que aquesta mesura «és un compromís programàtic». D’altra banda, també es recuperaran les bonificacions a les famílies nombroses, tan bon punt les finances municipal ho permetessin. «Aquest moment ha arribat i a més s’ha ampliat a les monoparentals», va remarcar Fierro. Ambdues tipologies de famílies obtindran un 20% de bonificació en les quotes esmentades. També es recuperen les bonificacions per a les famílies que inscriguin un segon i/o un tercer membre en alguna de les escoles municipals. En aquest cas, aquestes famílies obtindran un descompte del 10% quan hi tinguin inscrits dos dels seus membres, mentre que quan hi hagi inscrits tres o més membres de la mateixa família el descompte serà del 20%. Aquests descomptes no s’aplicaran si ja es gaudeix dels regulats per família nombrosa o monoparental.  
 
El ple va aprovar per unanimitat una moció de suport a l’acollida de població refugiada víctima dels conflictes armats a la Mediterrània. Aquest pas se suma a l’anunci del consistori d’elaborar un registre de famílies per acollir persones refugiades. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT