PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El podi final de Purito passa per la contrarellotge de Burgos

Purito té molt complicat mantenir el mallot de líder a la conclusió de l’etapa

Per JOAN JOSEP BLASCO

Purito va superar Aru en l’ascensió a l’Ermita de l’Alba.
Purito va superar Aru en l’ascensió a l’Ermita de l’Alba. | Reuters
Són 38,7 quilòmetres que se li faran molt llargs a Joaquim Purito Rodríguez. La contrarellotge de Burgos definirà qui opta a què en aquesta Vuelta a Espanya. Quedaran encara quatre etapes per davant per a la seva conclusió, però no s’esperen que es produeixin excessius canvis al capdavant fins a l’arribada de Madrid. Només la penúltima, amb quatre ports de primera categoria, podria haver-hi algun moviment significatiu. Llavors els principals corredors s’estaran vigilant de ben a prop.
 
El resident català del Katusha és el líder, amb només un segon d’avantatge sobre Fabio Aru (Astana). Però no només és l’italià un problema. Tercer és el polonès Rafal Majka (Tinkoff Saxo) a 1.35 minuts i quart Tom Dumoulin (Giant) a 1.51. I és precisament l’holandès qui es presenta com a principal aspirant per guanyar la ronda espanyola, retallant-li tota l’avatatge al català i fins i tot posant-li diferències significatives de per mig. «Possiblement sigui el gran favorit par guanyar aquesta Vuelta a Espanya. Perquè ho faci jo ha de fallar ell i jo he de fer una gran crono per fer podi», afirma Purito, conscient que ho té complicat i que a Madrid confia en com a mínim ser al podi final. Per la seva part, Dumoulin indica que «guanyar és difícil perquè queden etapes dures i poden passar moltes coses. Espero fer una bona contrarrellotge i superar als meus rivals».

Els antecedents respecte Dumoulin no són positius per al resident. Aquest any l’holandès va superar-lo en només quatre segons a la Volta al País Basc, però eren 18,3 km i el final se situava al mur d’Aia, que beneficiava al Purito. A Burgos el perfil és completament pla. A la passada crono del Tour de França, amb un traçat de 13 km, perdia 1.18 respecte al neerlandès i en la del 2014, 7.52 en 54 km. A la Vuelta del 2011 perdia 4.02 amb Bradley Wiggins, 4.25 amb Chris Froome i 5.24 amb Tony Martin, en un recorregut també pla com el d’avui, i de 47 km.
PUBLICITAT
PUBLICITAT