PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra acull la preestrena del film ‘La glace et le ciel’

La pel·lícula de Luc Jacquet es projectarà per primera vegada

Per E. J. M.

Cartell promocional de la pel·lícula 'La glace et le ciel'.
Cartell promocional de la pel·lícula 'La glace et le ciel'. | EL PERIÒDIC
La pel·lícula La glace et le ciel, del realitzador Luc Jacquet,  es projectarà per primera vegada a Andorra. La preestrena mundial de la pel·lícula tindrà lloc el dimarts 15 de setembre a les nou del vespre al Teatre Comunal d’Andorra la Vella. L’assistència és amb invitació. La sessió l’organitzen el ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat i l’Ambaixada de França.
 
El documental francès Luc Jacquet (1967), fundador de l’Associació Wild-Touch, recrea l’aventura del glaciòleg i climatòleg Claude Lorius (1932), reconegut pels seus estudis de la composició dels gasos inclosos en el gel polar, indicadors dels antics climes de la Terra. El film narra com un jove Lorius, l’any 1955, marxa un any a l’Antàrtida, amb dos companys, per a un projecte sense opció de retorn durant dotze mesos. Una experiència que el marcarà. El científic descobreix que la profunditat del glaç antàrtic conté gasos antics, és a dir, l’aire que respiraven els nostres avantpassats. Lorius aconsegueix a remuntar-se fins a 400.000 anys enrere per conèixer el contingut de la nostra atmosfera. El descobriment li serveix per advertir dels perills a què els humans sotmetem la Terra i sobre el cavi climàtic però també es topa amb incomprensió i silenci.
 
Jacquet també ha rodat el testimoni de Lorius, de 82 anys, en què rememora l’expedició i explica els coneixements adquirits. A més del film, el projecte del realitzador inclou un documental per a televisió, un programa pedagògic, un laboratori d’innovació i una expedició a l’Antàrtida. També s’ha creat una pàgina web per informar-ne al detall: ‘www.laglaceetleciel.com’.
 
El realitzador de La glace et le ciel va guanyar l’Oscar al millor documental del 2006 amb El viatge de l’Emperador, sobre els pingüins emperadors de l’Antàrtida. Jacquet ha passat en diferents períodes un total de tres anys a l’Antàrtida. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT