PUBLICITAT

Canillo

Vives fa una crida per combatre la corrupció política

El bisbe apel·la a la transparència i la responsabilitat

Per Marisa da Costa

Joan-Enric Vives, tot entrant a la Basílica, ahir.
Joan-Enric Vives, tot entrant a la Basílica, ahir. | Tony Lara
Davant de l’àmplia representació del sector polític que ahir es traslladava fins al santuari de Nostra Senyora de Meritxell per a presenciar la cerimònia religiosa amb què es venerava la Diada de la patrona, el copríncep episcopal d’Andorra, Joan-Enric Vives feia una crida a la «coherència»: «Comprometem-nos avui a no ser corruptes i cobdiciosos, sinó transparents i responsables en tots els camps de la vida». El bisbe d’Urgell fonamentava aquesta necessitat de ser «coherents» en els valors «que volem retransmetre als nens i joves». Vives apel·lava a afegir-se a aquest compromís tot insistint en la importància d’acomplir-lo en «moments d’incertesa».
 
L’objectiu de combatre la «corrupció» i advocar per la «transparència» són només dues de les metes que el bisbe posava al Principat. 
Durant l’Homilia pronunciada a la basílica tot celebrant la festa nacional, Vives assegurava que Andorra té «molts reptes com a país, i hem de demostrar que els afrontem amb unió i fraternitat». Sense fer al·lusió a un punt  ni aspecte en concret, el religiós apuntava davant dels mitjans que «Andorra té molta necessitat de ser exemplar en tots els camps».
 
Missatge del papa/ En declaracuions als mitjans, Joan-Enric Vives insistia en la necessitat de ser «coherents» entre allò que es diu i allò que es fa tot aplegant-se als mandats del Papa Francesc: «Ens exigeix que siguem coherents a aquells temes pels que avui hi ha una gran sensibilitat». Temes com són, segons va explicar, la «corrupció» o les «irresponsabilitats».
 
El discurs que el copríncep episcopal transmetia davant de les desenes de persones que ahir presenciaven la cerimònia en nom de la Mare de Déu de Meritxell incloïa unes paraules del Sant Pare per al Principat. En el seu missatge, el pontífex feia arribar, d’una banda, la seva felicitació a la societat amb motiu de la Diada. D’altra banda pregava «perquè en la recerca del bé comú, avancin per les sendes d’un creixent progrés espiritual i social, en pacífica convivència». 
 
Els consellers generals que ahir assistien a la intervenció de Vives no van quedar-se indiferents davant del requeriment de transparència i lluita contra la corrupció. En aquest sentit, la consellera del Partit Socialdemòcrata, Rosa Gili, va considerar que «aquesta és una crida al Govern per avançar en aquest sentit». Per la seva part, Sílvia Bonet, de Socialdemocràcia i Progrés, considerava «que ho tenim impregnat i tots lluitem per poder-ho aconseguir». Des de Demòcrates per Andorra Carles Enseñat apuntava que «aquesta és una lacra a la que Andorra no estem tant habituats» però per a la que «cal prendre mesures per combatre». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT