Dos gols matiners encarrilen la derrota de la sub-21 contra Irlanda

El conjunt de Justo Ruiz planta cara, però es veu superat en un partit carregat de targetes grogues

Per ALBERT CANES

Joshua Cullen, jugador d’Irlanda, marca el segon gol per al seu equip davant l’oposició d’Albert Reyes. | TONY LARA
La sub-21 venia d’un triomf, i quan es ve de guanyar la moral és més alta. Això es notava en els jugadors de Justo Ruiz, que afrontaven el partit davant Irlanda amb més confiança de la que mostren habitualment.

Coneixedors que Irlanda era un conjunt superior, el seleccionador sub-21 va fer un bon plantejament tàctic i als visitants els va costar prendre la iniciativa del duel en els primers instants. Com era d’esperar, les ocasions van començar a caure en la porteria, ben defensada ahir, de Víctor Silveiro. La primera gran ocasió va arribar en un xut de falta directe de Sean Kavanagh ajustat al pal baix, on el porter tricolor va arribar bé per enviar la pilota a córner. En aquesta mateixa jugada, Silveiro va tornar a realitzar una bona intervenció, enviant l’esfèrica a l’altra cantonada, però en el segon córner seguit ja no va poder fer res per evitar el primer d’Irlanda. va ser Thomas Hoban qui amb el genoll va marcar després d’una passada de Kavanagh i una badada de la defensa.

Això passava al minut onze, i nou minuts després els de Ruiz van rebre el segon cop dur després d’una jugada molt ben construïda que finalment va trobat Joshua Cullen, millor jugador irlandès, al límit de l’àrea petita i aquest no va dubtar a enviar la pilota al fons de la xarxa.

Malgrat que Irlanda seguia portant la iniciativa, entremig es va veure l’ocasió més clara de la selecció. Al minut 27 Aaron Sànchez va trobar sol a Jordi Alàez al punt de penal i aquest no va poder engaltar bé la pilota. Amb el 0-2 es va arribar a la mitja part i el partit semblava que no estava sentenciat.

Però la segona meitat va arribar amb una davallada important dels ritme a causa del desgast físic dels 22 jugadors sobre el camp, i només es va produir una ocasió d’Irlanda al minut 74 en un xut dins l’àrea de Grego-Cox que va desviar Silveiro de nou. L’altre fet destacable d’aquest segon temps va ser la pujada de temperatura entre jugadors de dos conjunts, que va provocar que al final arribessin a ser vuit les targetes grogues que es van veure. Dues d’elles van ser per a Marc Ferré que al minut 88 va ser expulsat per haver xutat abans d’hora una falta després de demanar la tanca a l’àrbitre. Finalment, un 0-2 que Irlanda va assolir gràcies als dos gols matiners. El proper partit de la sub-21 serà a Sèrbia el 7 d’octubre.

Justo Ruiz: «Estem satisfets del partit»

Justo Ruiz va acabar amb bones sensacions el partit per la feina dels seus jugadors, tot i la derrota: «Si haguéssim aprofitat l’oportunitat d’Alàez haguéssim tingut més possibilitats. Hem competit els 90 minuts i estem satisfets del partit».