PUBLICITAT

Positivisme extrem de Peñarroya per la plantilla 2015-2016

El tècnic del MoraBanc passa pel programa ‘Ara i Aquí’ i lloa, de nou, la feina feta durant l’estiu

Joan Peñarroya en la primera jornada de la pretemporada al Poliesportiu d’Andorra.
Joan Peñarroya en la primera jornada de la pretemporada al Poliesportiu d’Andorra. | TONY LARA
Poques coses poden fer baixar al tècnic del BC MoraBanc Andorra, Joan Peñarroya, del núvol d’optimisme en el qual està abans d’afrontar la segona temporada a l’ACB dirigint el club tricolor, la sisena en el seu compte particular. L’experiència de l’any passat és un punt d’afegit que el permet ser més positiu, ja que també és més conscient de les coses que poden anar malament. 
 
«Al principi de l’estiu tens clar la idea d’equip que vols. Estem contents ja que hem sigut fidels al que volíem i hem fitxat a jugadors que s’adapten a la idea de plantilla que volíem i ara es tracta que aconseguim que aquesta plantilla es converteixi en un equip», va comentar Peñarroya en una de les primeres qüestions que va respondre a l’entrevista que li va realitzar Àlex Lliteras al seu programa de RTVA, Ara i Aquí. El tècnic no es va cansar en recalcar que «estem molt contents perquè tenim el planter que volíem». 
 
L’egarenc va repassar les renovacions posant especial èmfasi a Vojdan Stojanovski i Luka Bogdanovic, dues peces clau en el bon final del curs passat. «Parla molt bé d’ells que hagin renovat, i és una mostra que les coses es fan bé ja que veuen que hi ha un projecte. Andorra és un lloc meravellós, però pel jugador de bàsquet es queda una mica petit i lluny de tot, i han apostat en seguir amb nosaltres perquè creuen en el projecte i perquè s’hi van trobar bé».
 
Els següents a la llista de temes, com no podia ser d’una altra manera, eren les quatre noves incorporacions per a la temporada 2015-2016. «Teníem clar el tema de Daniel Clark, ens agrada molt i va ser la nostra primera aposta. I Shawn Jones té un perfil de jugador ‘aposta’, amb molt potencial, però que arriba a un continent nou, amb idioma nou, amb costums noves i un bàsquet diferent al que ell llueix, però també estem molt il·lusionats perquè té molt potencial», va afirmar. Sobre el nord-americà, Peñarroya va frenar la possible èxtasi que es pugui produir per la seva actuació davant el Manresa a Sant Julià de Vilatorta: «Té moltes condicions i a Estats Units ha demostrat que pot ser un jugador important, però el període d’adaptació és vital. L’altre dia va demostrar moltes de les coses que pot fer, però també mostrar que aquest bàsquet es diferent. Va tenir sis pèrdues de pilota que a quan el període d’adaptació es refermi segur que no tindrà. Hem de tenir paciència. Les expectatives d’un primer partit com aquest no ens poden enganyar».
 
De Sergi Pino, Peñarroya va comentar que «ja sap el que volem d’ell. Segur que quan surti a jugar i quan no ho faci estarà al 100% amb l’equip». Però el que potser va sobtar més és els elogis cap a Giorgi Shermadini, a qui va posar per sobre de Nathan Jawai i Georgios Bogris: «Tot i que teníem a Jawai, Shermadini és un jugador amb més presència i capacitat de generar al pal baix que no pas al joc interior que teníem l’any passat».
 
El Trofeu MoraBanc d’aquest dissabte davant l’FC Barcelona Lassa és el proper partit de pretemporada de l’equip tricolor i l’entrenador del BCA va explicar que tenen presents l’afició que vindrà: «Intentarem fer-ho bé, que la gent gaudeixi d’un bon partit i nosaltres estiguem més preparats i amb més bagatge tàctic. Una de les poques coses que els hi vaig dir l’altre dia als jugadors és que hem de ser competitius del minut 1 al 40 sigui quin sigui el rival i les nostres condicions». Peñarroya va avisar del perill que tindrà l’equip Blaugrana dissabte, tot i les baixes: «També estan de pretemporada i falten alguns jugadors, però ells tenen 14 o 15 peces a la plantilla i vindran amb 10 jugadors de primer nivell». Però el Barça no serà l’únic club amb baixes dissabte ja que Shermadini i Stojanovski no seran perquè estan disputant l’Eurobasket amb les seves respectives seleccions. Sobre aquest tema, el tècnic va dir que «era previsible que vindrien més aviat, i amb quasi tota seguretat tots dos ja seran per aquí pel partit contra Múrcia», del proper 17 de setembre.
 
Finalment, Peñarroya va tenir més paraules per a l’afició tricolor: «El públic és vital. Juguem per ells i el més important és que la gent vingui aquí al Poliesportiu i passi una bona estona. El següent pas és que es parli cada vegada més de bàsquet, per bé o per malament».
PUBLICITAT
PUBLICITAT