PUBLICITAT

Seu d'Urgell

Marxa de Torxes i poemes per commemorar l’11 de setembre

La Seu organitza diversos actes per celebrar la festivitat

Per EL PERIÒDIC

Cartell on s’informa dels diferents actes que la Seu d’Urgell ha organitzat per la Diada de Catalunya.
Cartell on s’informa dels diferents actes que la Seu d’Urgell ha organitzat per la Diada de Catalunya. | AJUNTAMENT LA SEU D'URGELL
La capital de l’Alt Urgell prepara un any més diversos actes commemoratius per celebrar l’11 de Setembre, la Diada Nacional de Catalunya. 
 
I és que segons ha afirmat l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, «vivim un moment transcendental de país i convidem a tots els ciutadans i ciutadanes de la Seu a viure intensament la catalanitat, tot convertint la diada d’aquest any no només en un dia festiu sinó també en una jornada de reivindicació d’un millor futur per al nostre país». D’aquesta manera, la ciutat oferirà divendres una programació commemorativa elaborada per l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i Òmnium Cultural Alt Urgell.
 
Programació / El primer acte tindrà lloc avui, 10 de setembre, a les deu de la nit, amb la Marxa de Torxes, que s’iniciarà a la plaça de les Monges. La marxa, que recorrerà bona part dels carrers més cèntrics de la ciutat, finalitzarà a la plaça dels Oms, on es llegirà el manifest d’Òmnium Cultural Alt Urgell.
 
Per divendres, 11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya, se celebrarà l’acte institucional, que organitza l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, a la plaça de Sant Josep de Calassanç i que s’iniciarà a dos quarts d’onze del matí amb la lectura del manifest d’Òmnium Cultural.
 
Tot seguit, l’actor Joel Pla, amb l’acompanyament musical de Ricard Viliella i Zoryana Sokhatska, recitarà diversos poemes. La commemoració institucional de la Diada Nacional de Catalunya es clourà a la plaça de Catalunya amb l’hissada de la senyera i el Cant dels Segadors, i una ballada de sardanes amb la Cobla Vents de Riella, amb el suport d’Amics de la Sardana. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT