PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

El Síndic de Catalunya actua a la capital urgellenca

L’equip de greuges posa a disposició els seus serveis per ajudar als ciutadans

Per EL PERIÒDIC

CETAP de la Seu d’Urgell.
CETAP de la Seu d’Urgell. | EL PERIÒDIC
El proper dijous 17 de setembre l’equip del Síndic de Greuges de Catalunya visitarà La Seu d’Urgell. D’aquesta manera, l’equip atendrà a les persones que vulguin fer consultes o presentar queixes contra una actuació de l’Administració pública i també contra les empreses que presten serveis d’interès general (llum, aigua, gas, etc.). Les visites s’atendran al CETAP, carrer Capdevila, 29, tercer pis. I prèviament caldrà concertar l’entrevista trucant al telèfon gratuït 900 124 124
o enviant un correu electrònic a [email protected].
 
PAPER DEL SINDIC DE GREUGES / Defensar els drets de les persones. Amb la seva actuació, el Síndic de Greuges de Catalunya vetlla perquè es respectin els drets de les persones. Drets que afecten diversos col·lectius i àmbits d’actuació, i que defineixen la societat en què vivim.
 
Els drets socials són els que afecten especialment els col·lectius més vulnerables. Gent gran, immigració, protecció dels infants, exclusió social o sistema penitenciari són alguns dels àmbits d’actuació prioritaris del Síndic, sobretot a l’hora d’iniciar actuacions d’ofici i elaborar informes i estudis de treball per defensar els drets de les persones més necessitades.Altres drets socials i econòmics, com ara els relacionats amb la sanitat, l’educació, l’habitatge, el medi ambient o l’accés laboral, també ocupen una bona part de la tasca del Síndic.
 
També els drets civils i polítics, que afecten qüestions com ara la seguretat ciutadana, l’exercici de la democràcia, la participació o la política lingüística. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT