PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Pere López: «No haver lliurat cap informe està al límit de la manca de respecte»

Pere López carrega contra l’opacitat de les autoritats en el cas BPA

Per IVÁN ÁLVAREZ

Part dels membres de la comissió especial de vigilància i prevenció de risc per a l’estabilitat financera
Part dels membres de la comissió especial de vigilància i prevenció de risc per a l’estabilitat financera | El Periòdic
La Comissió especial de vigilància i prevenció de risc per a l’estabilitat financera va reprendre ahir el seu calendari de treball un cop constituïda a finals de juny i realitzades diverses reunions setmanals al mes de juliol, mes habilitat per acollir aquestes trobades destinades a analitzar el cas BPA en l’àmbit parlamentari. En  aquesta reunió es va exposar la manca d’informació i la poca transparència que, segons els membres d’aquesta comissió, estan protagonitzant les autoritats.
En aquest sentit, el més àcid i crític va ser el conseller del PS i president del grup parlamentari mixt, Pere López, que va criticar l’opacitat i la falta d’informació amb què es troben. El dirigent socialdemòcrata va exposar que «no ens ha arribat cap documentació de totes les demandes d’informació que s’havien vehiculat a través de la comissió especial i, realment, que en dos mesos no ens hagin respost a cap demanda d’informació està al límit de la manca de respecte, si és que no ho supera». López no va amagar el seu descontent i va afirmar que «vam demanar informes i altre documentació de suport als diferents organismes que van comparèixer a les reunions de juliol i, hores d’ara, encara no ha arribat». López va dir que el fet que s’estigui dilatant el lliurament de documentació respecte al cas BPA  i l’estat actual del sector financer «està dificultant la feina dels consellers». El màxim representant del grup parlamentari mixt va relacionar aquesta opacitat a la data escollida per realitzar el debat d’orientació política, el 8 i 9 d’octubre tal i com va proposar el cap de Govern, Toni Martí, el dia de Meritxell. Segons López aquesta proposta «afavoreix un calendari precipitat» i demanen que es pugui traslladar al mes de novembre, ja que «és trist, però no disposem de cap informe com a resultat de la comissió especial. És un cas d’asimetria entre el que és el Govern i el que és el Consell General i no creiem que sigui casualitat». El conseller del PS va afegir que «a finals d’octubre o a principis de novembre, el debat podria ser més igualat entre tots els integrants i més ric de cara a l’opinió pública». 
En la propera comissió especial –16 de setembre– s’espera la compareixença de Xavier Cornella, president  de l’Associació de Bancs Andorrans (ABA) i de la seva directora general, Esther Puigcercós.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT