PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Plataforma d’ONGs d’Andorra crida a ajudar als desplaçats

La iniciativa vol contribuir a l’atenció de les necessitats bàsiques dels refugiats a països de pas de la UE

Per Marisa da Costa

Representants de diverses oenagés del país en un acte per l’Himalaya.
Representants de diverses oenagés del país en un acte per l’Himalaya. | Tony Lara
L’objectiu serveix a una finalitat en què es troba bolcada la comunitat internacional: «Ajudar a totes aquelles persones que han arribat fins a Europa, que passen per països que no són de la Unió Europea tot cercant una vida digna i que, per tant, s’han d’atendre i acollir momentàniament». Així ho exposa el president de la Plataforma d’ONGs d’Andorra, Cèsar Garcia. L’agrupació de fundacions solidàries va llançar ahir una crida a la societat andorrana per tal de col·laborar  en una acció humanitària conjunta per ajudar a cobrir les necessitats dels centenars de milers de refugiats que darrera –i malauradament– copsen l’agenda mediàtica. 
 
La iniciativa vol participar en l’atenció de «persones que fa molt de temps que està en viatge», però «un viatge llarg i complicat» pel que ja no disposen de recursos, exhaurits en el transcurs de la seva fugida. Les diferents associacions que formen part de la Platagorma andorrana d’ONGs es troben així immerses en una recol·lecta amb què es pugui facilitar aportacions econòmiques amb les què, les seves homòlogues als països europeus de pas de la gent fugida, puguin invertir en alimentar, vestir, allotjar i, en definitiva, satisfer les necessitats bàsiques dels refugiats.
 
La participació es pot fer des de qualsevol oficina bancària del Principat i qualsevol aportació serà benvinguda; de fet, tot realitzant una simple trucada al número de telèfon 141, qualsevol ciutadà s’involucra al projecte tot fent entrega de dos euros.
 
Suport al Govern/ Si bé la Plataforma és favorable a la decisió del Govern d’acollir refugiats, Garcia matisa que cal atendre degudament la gent que arribi al país. Així, s’han de tenir en consideració les situacions específiques de cada desplaçat que pugui arribar fins a Andorra.

Només trucant al 141 es col·labora tot aportant dos euros/ No hi ha excusa per no col·laborar en la campanya d’ajut a les persones que fugen de països immersos en conflictes: és tan senzill com trucar al número de telèfon 141. Marcant aquestes tres xifres, s’aporten dos euros a la causa. Atén la trucada una teleoperadora que, a més d’informar sobre l’aportació feta i agrair l’actuació, dóna les dades necessàries per participar de les transferències que poden realitzar-se en cadascuna de les quatre entitats bancàries del Principat per tal de participar de la campanya.
PUBLICITAT
PUBLICITAT