PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

CLW Capital mostra interès en entrar a la subhasta de VallBanc

En la seva proposta, el grup inversor vol convertir BPA en un banc de desenvolupament regional

Per IVÁN ÁLVAREZ

Edifici al centre d’Andorra la Vella amb publicitat de la Banca Privada d’Andorra
Edifici al centre d’Andorra la Vella amb publicitat de la Banca Privada d’Andorra | Tony Lara
El grup inversor britànic CLW Capital, associat amb l’assessor financer situat a Londres, Salamanca Group, ha fet un pas endavant en la seva intenció d’anar a la futura subhasta de VallBanc. Representants de CLW Capital han visitat Andorra aquests dies i han mantingut diverses reunions amb algunes autoritats del país. Així ho va explicar a EL PERIÒDIC un dels seus membres, Josep Lladós, que va exposar que l’opció que proposen «és una entitat que surti de BPA i que no sigui una simple banca privada. No es tracta només d’invertir, sinó en veure en què s’inverteix i pensem que el que Andorra necessita és un banc que també faci reestructuració econòmica, i a més, desenvolupament regional». Lladós argumenta que el seu grup pretén que la futura entitat sigui un banc que ajudi a desenvolupar les regions perifèriques d’Andorra i a les empreses andorranes a sortir del país i tenir projectes fora». 
Lladós desvetlla que «a l’abril passat representants americans de la nostra companyia, es van reunir amb el ministre de Finances, Jordi Cinca, que va recollir i escoltar la proposta, i va reconèixer que «a més de nosaltres, hi havia altres inversors estrangers interessats en el procés i en adquirir BPA». Després d’aquesta trobada, el grup inversor assegura haver mantingut contactes amb l’AREB i que els hi van plantejar la «visió que tenim d’Andorra i com hauria de ser aquesta nova entitat producte de la resolució de la Banca Privada». Explica Lladós que «l’AREB va anomenar a la companyia K Capital Partners com l’encarregada de fer el procés de camp d’acció de la venda de BPA i nosaltres som un dels grups que hem mostrat l’interès per adquirir el banc». 
El representant de CLW Capital posa l’accent en que «el nou banc ha de ser una coalició de capital andorrà i estranger, amb seus a Andorra, Madrid i Londres o Nova York, on podrà estar amb un capital financer internacional». A més, va subrtallar que «evidentment, el nou model respecta els llocs de treball i la seguretat que es recuperaran els comptes». El grup inversor també s’ha trobat amb el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, i segons Lladó, el ministre «té un concepte molt similar al nostre. Creu en l’obertura econòmica d’Andorra al món, amb la participació d’inversió estranger. Tenim punts de vista molt comuns». Ara es compleixen sis mesos des que el FinCEN va enviar la nota i va esclatar la crisi de BPA i el representant de CLW Capital fa costat a la feina que està desenvolupant el Govern i que «el procés  és complicat i ho estan gestionant molt bé i creiem que aquesta crisi s’ha de resoldre de manera transparent i coherent com s’està fent». Defineix el model Raiffelsen de banca cooperativa com «una bona iniciativa però que només té sentit en un mercat ja consolidat, però no en un com el d’Andorra, que necessita el perfil de banc que proposem, ja que ha de sortir de la recessió, s’ha de reinventar i tornar a créixer en l’apartat econòmic».
 
Línia aèria andorrana/ Finalment, Josep Lladós exposa que «quan es resolgui la crisi financera, la creació d’una companyia aèria pròpia és un projecte prioritari per Andorra». La intenció de CLW Capital és mobilitzar els recursos financers necessaris per fer una companyia que connecti la Seu d’Urgell amb Londres, Madrid o Barcelona. També assegura que al desembre «presentarem un business plan d’Air Andorra, Andorra Airlines o com es digui, perquè pensem que té viabilitat i el ministre Saboya també ha reconegut aquesta necessitat». Lladós desvetlla que ja hi ha contactes amb «importants empresaris andorrans i estrangers» per definir un pla de treball i que el capital inicial seria de 6,5 milions de dòlars.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT