PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’AAPP presenta candidatura per acollir la Copa del Món del 2016

El camp massanenc de Xixerella aspira a acollir la competició més important del calendari de l’any vinent

Per El Periòdic

Pau Pérez a la sortida del forat 1 del camp de la Xixerella, l'any passat en l'Europeu per parelles.
Pau Pérez a la sortida del forat 1 del camp de la Xixerella, l'any passat en l'Europeu per parelles. | Àlex Lara
El camp de Xixerella aspira a ser la seu l’any vinent de la Copa del Món, esdeveniment on hi participen els millors jugadors del planeta per fer-se amb el títol Mundial. L’Associació Andorrana de Pitch & Putt (AAPP) ha fet la petició per portar al país la competició.
 
La federació internacional (FIPPA) ja té a les seves mans el dossier de la candidatura del Principat. El camp massanenc compta amb experiència en acollir esdeveniments de primer nivell, com el Campionat d’Europa per equips que va albergar l’any passat. Les dates presentades per portar la Copa del Món són de l’1 al 3 de juliol del 2016. És el campionat més important del calendari internacional, se celebra cada quatre anys, i hi participen tretze països. A més d’Andorra ho fan Catalunya, Irlanda, Holanda, Noruega, Gran Bretanya, Suïssa, Austràlia, Xile, Galícia, França, el País Basc i Alemanya.
 
Els grans dominadors de la Copa del Món són Catalunya i Irlanda, amd dos títols cadascun. Els primers van guanyar el 2004 i 2006, i els segons el 2008 i 2012. El millor resultat andorrà va ser el 2006, quan es va disputar a la localitat catalana de Teià, on van ser subcampions. La FIPPA donarà a conèixer la seu escollida entre els mesos d’octubre i novembre.
 
OPEN D'ANDORRA A PUNT 

Aquest cap de setmana es disputa a Xixerella la cinquena edició de l’Open d’Andorra, on hi prendran part una norantena de jugadors. La major part provenen de Catalunya, i també n’hi haurà d’Andorra, Irlanda i Holanda. Entre els participants hi serà el campió de la passada edició, el neerlandès Melvin Slaats. Les categories que hi competeixen són l’absoluta, sènior, fèmines i juvenil. Dissabte es disputaran un total de 36 forats en dues voltes, i diumenge se’n realitzaran divuit. La modalitat de joc és la d’strokeplay. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT