PUBLICITAT

Andorra La Vella

Estany creu en Minguillón com a candidat principal per a la capital

El dirigent suposa que la parròquia seguirà amb el mateix pacte Cd’I i DA

Per ESTEFANIA GRACIA

El cònsol menor de la capital, Eron Estany, visitant un estanc de la Fira de Productes Andorrans.
El cònsol menor de la capital, Eron Estany, visitant un estanc de la Fira de Productes Andorrans. | TONY LARA
El cònsol menor d’Andorra la Vella, Eron Estany, ha assegurat que de cara a les properes eleccions comunals del 13 de desembre, la voluntat de l’actual majoria comunal de la parròquia –integrada per membres de Coalició d’Independents (Cd’I)– és de reeditar el pacte entre la seva formació i DA, acord que ja es va fer a les generals del passat mes de març. D’aquesta manera, Estany ha remarcat que per ara no els consta que hi hagi «cap novetat» respecte al pacte i suposa que es continuarà amb «la mateixa línia», «segurament hi haurà un pacte igual i una candidatura conjunta, aquest és l’esquema que es va plantejar durant les generals i suposo que continuarà sent així». 
 
Pel que fa als possibles candidats comunals, Estany ha assegurat que a nivell de cònsols, «sempre hem dit que al nostre grup el candidat és el quin tenim, per tant, suposo que es mantindrà el mateix», referint-se d’aquesta manera a l’actual cònsol major d’Andorra la Vella, Jordi Minguillón. A més, «serà el numero u de la candidatura qui haurà de triar la resta d’integrants, amb els quals s’hi entengui en sintonia amb ell mateix i tot l’equip».
 
Aquestes declaracions van tenir lloc ahir durant la primera Fira de productes andorrans que es va celebrar al Barri Antic d’Andorra la Vella. On una dotzena de promotors van participar en la jornada oferint  productes agrícoles i artesans d’Andorra, com ara embotits, cervesa, vins, confitures, licors digestius o altres aliments i aromes fets amb plantes i hortalisses del Principat. Aquest esdeveniment està emmarcat en les diverses activitats que realitza la comissió de promoció econòmica creada pel comú de la parròquia. I segons Estany, tot i que aquesta fira és la primera vegada que es fa, «i no hi ha molts estancs, és una petita mostra del que ofereixen els diferents emprenedors d’Andorra».
 
Per la seva part, el President de l’Associació de Comerciants del Centre Històric d’Andora la Vella, Miquel Canturri, assegura que s’està intentant «donar a conèixer el centre, i am aquest cas, en el tema de fires, ho estem enfocant al barri antic, perquè ens sembla que és el lloc ideal per poder-ho fer i des de l’associació volem que es conegui la zona i impulsar-la perquè sigui un lloc de fires i esdeveniments culturals, perquè és el turisme que aquí ens interessa». 
 
A més, segons Canturri, la idea és que en les properes edicions puguin venir més productors, «tot i que a Andorra hi ha els que hi ha i hem de comptar amb una vintena». Però segons es vegi l’èxit d’aquesta primera fira, és possible que en un futur passi a ser trimestral o amb més periodicitat. Tot i això «caldrà veure el feedback que té aquesta edició i que en pensen els assistents». De la mateixa manera, Estany ha mostrar la disposició del comú a seguir fent més edicions i fins i tot a canviar la freqüència de la fira fent que es celebri més cops que dues vegades a l’any. 
 
Remarcar també que durant aquesta edició, s’ha aprofitat la diada nacional de Catalunya, 11 de setembre, i la seva festivitat per celebrar la fira i poder tenir una major afluència. A més de «donar a conèixer els productes que es fan al país i el mateix Centre Històric» segons ha remarcat Estany. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT