PUBLICITAT

Andorra la Vella

Pere López exigeix reconduir la negociació d’acord amb la Unió

El PS sol·licita poder participar més activament en el procés d’acostament

Per El Periòdic

El president del grup mixt, Pere López, acompanyat per Sagarra.
El president del grup mixt, Pere López, acompanyat per Sagarra. | Tony Lara
El president del grup mixt, Pere López, divergeix amb les línies d’actuació preses pel Govern en el procés d’associació amb la Unió Europea (UE) en què es troba immers, una negociació en què la formació de la que participa, el Partit Socialdemòcrata (PS), sol·licita ser partícip d’una manera «més activa». En aquest sentit, el socialdemòcrata recorda els «contactes internacionals» amb què compta el PS, així com s’atribueix la primera proposició al Principat, a nivell polític, d’encetar un acord d’associació  amb la Unió Europea.
 
El conseller general considera que la negociació per a l’acostament a la Unió «no es porta de forma adequada» perquè «no és una qüestió que la majoria del moment hagi de determinar i que hagi de ser ella qui digui quin serà l’acord d’associació», segons informa el mateix partit a través d’un comunicat de premsa. 
La rellevància de fer més inclusiu el procés d’apropament resideix, segons afirma López, en el caràcter perenne d’aquest acord: les pautes a les quals s’arribi «seran per sempre més». 
 
Demanda de major participació/ El conseller general representat del PS demanava al Govern que se li concedeixi un paper més important en el desenvolupament d’acords amb la UE no només per haver estat la primera formació que destacava la necessitat d’engegar aquesta tasca sinó per la repercussió internacional que el PS té com a formació política. 
 
Pere López afegia que «si el pacte d’Estat no és possible perquè alguna força política no s’hi vol sumar, que hi hagi una suma dels partits que sí que hi creuen perquè el treball sigui més efectiu» com a justificació de la necessitat de fer més inclusiu, a nivell polític, l’acostament a Europa.
 
El parer de López es veia reforçat per l’exposició del professor d’Esade, Eduard Sagarra, un seminari a la seu del partit el darrer dissabte. Sota l’opinió de Sagarra, «ha d’haver consens perquè és un tema de transcendència, no de política interior. Afecta a la ciutadania europea i andorrana, a la col·lectivitat», pel que veu ineludible la suma política.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT