PUBLICITAT

Madrid

Valverde li aixafa la festa a Purito

El de Movistar li treu en l’última etapa el mallot verd al de Katusha, que no s’ho pren gaire bé

Per #GASS

Purito Rodríguez, Fabio Aru i Rafal Majka celebren el seu podi a la Vuelta a Espanya 2015, durant l’etapa d’ahir.
Purito Rodríguez, Fabio Aru i Rafal Majka celebren el seu podi a la Vuelta a Espanya 2015, durant l’etapa d’ahir. | EFE / Javier Lizón
Purito Rodríguez ha tornat a assolir una gran fita en la seva carrera esportiva amb el segon lloc a la Vuelta a Espanya 2015, en la qual s’ha mostrat com un dels ciclistes més forts una vegada més. Després de tres setmanes a un nivell grandiós, Purito va creure que l’última jornada, típic en totes les grans voltes, era per gaudir i per prendre-ho amb més calma.
 
No va pensar així Alejandro Valverde que, conscient que tenia opcions de ser al podi a Cibeles, va buscar arrabassar-li el mallot dels punts al ciclista del Katusha en l’esprint intermediari, i ho va aconseguir després de passar primer. Purito va acabar molest amb el ciclista de l’equip Movistar, amb qui ja ha tingut més d’un ‘problema’ en el passat. «No m’ha fet gaire gràcia el tema de Valverde. Avui era un dia de festa. Després passa el que passa als Mundials», va declarar al programa Tiempo de Juego de la cadena Cope al finalitzar l’última etapa, deixant una ganivetada a l’aire
El resident es va calmar després i  quan va tocar parlar davant de la televisió va ironitzar amb que haver perdut el mallot per punts havia estat «un desastre». El balanç que va fer de la Vuelta va ser, com no podia ser d’una altra manera, positiu i va explicar quines han estat les claus del podi: «Porto molts anys a dalt. Si m’arriben a dir això quan vaig començar en la ONCE amb Manolo (Saiz) no m’ho hauria cregut. He sobreportat la pressió molt bé. En altres ocasions, hauria estat més estressat. Inclús després de la contrarellotge de Burgos estava tranquil. Potser aquest ha estat el secret per aguantar a la Vuelta». 
 
Una de les imatges més destacades del podi celebrat a la Cibeles va ser la de Purito amb els seus fills, que quan el seu pare va rebre el peluix de premi es van discutir per qui se’l quedava. Com Purito també va guanyar el mallot blanc de la combinada, els seus dos fills van poder rebre cadascú un peluix de premi. 
Mentrestant, Fabio Aru va ser el gran vencedor de la Vuelta i amb només 25 anys va obtenir el seu primer triomf en una gran.
PUBLICITAT
PUBLICITAT