Ordino

Gerard De la Casa, el millor en turismes a la Pujada Ordino-Arcalís

L’Automòbil Club d’Andorra espera poder acollir una cita del calendari del campionat francès el 2016

Per #GASS

Gerard de la Casa, en el podi de la categoria de turismes de la Pujada Ordino-Arcalís. | Emilio Prenas
La prova final del Campionat d’Espanya de Muntanya va concloure ahir amb el triomf incontestable de Javier Villa, tant sota la pluja el dissabte, com en sec en les dues últimes curses. El corredor espanyol va superar els registres de tots els seus rivals en les tres proves a la Pujada Ordino-Arcalís, que retornava les competicions de velocitat en muntanya a Andorra anys després.

Ja dissabte, Villa va superar a Manuel Abilés i Gerard de la Casa, segon i tercer respectivament, sobre asfalt moll, cosa que el va fer rodar en un temps de 4.08,226 minuts, quatre segons millor que els dos perseguidors. Però Villa va mantenir la seva superioritat ahir en les dues curses amb un millor temps de 3.25,571 minuts assolit en l’última cursa de totes. Amb aquestes victòries, el pilot es va proclamar campió d’Espanya en la categoria II, premi que va recollir ahir mateix ja que la cita d’Andorra era l’última del calendari espanyol. En la categoria III va ser Humberto Janssens qui es va proclamar campió d’Espanya, però no va ser el més ràpid durant el cap de setmana ja que De la Casa, va superar tots els seus rivals en la categoria de turismes.

En la cursa que millor resultat va obtenir va ser la de dissabte, en la qual es va quedar a mig segon de la segona plaça de la general. «Tot el cap de setmana ha anat molt bé, sobretot el primer dia perquè va ploure i això pel nostre cotxe va anar molt bé». De la Casa es va mostrar molt satisfet ja que va assolir el triomf en el Campionat de Catalunya, per la qual la Pujada d’Ordino-Arcalís també era puntuable, i va obtenir la victòria de la general de manera matemàtica a falta de dues proves més.

Èxit per a l’ACA

El president de l’Automòbil Club d’Andorra, Enric Pujal, va mostrar-se molt satisfet per com s’ha desenvolupat el cap de setmana de competició: «Hem superat el nostre primer esgraó, el de fer possible la tornada de l’especialitat de muntanya. Ara ja tenim enfocat el nostre segon objectiu: que Ordino-Arcalís puntuï per a algun dels campionats francesos, la qual cosa esperem aconseguir el 2016. Estem orgullosos de la decisió de tornar a la muntanya i de com hem treballat per aconseguir-ho». La fita marcada per Pujal està en el camí de poder-se assolir ja que el president de la comissió de Muntanya de la Fédération Française du Sport Automobile (FFSA), Jean-Paul Cocquelet, va quedar amb una bona impressió de la prova andorrana per poder acollir la prova de cara a l’any vinent. «No hi ha lloc amb un escenari d’aquesta categoria a França, per això creiem que aportar al nostre campionat una prova fora del territori i a més competir amb participants espanyols i andorrans, serà quelcom positiu», va declarar Cocquelet.