PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Comença la campanya de les eleccions al Parlament del 27-S

A la circumscripció de Lleida es presenten una desena de formacions

Per EL PERIÒDIC

El proper 27 de setembre se celebraran les eleccions al Parlament.
El proper 27 de setembre se celebraran les eleccions al Parlament. | EL PERIÒDIC
A falta de dues setmanes per a les eleccions al Parlament, els partits i grups  polítics d’arreu de Catalunya ja promouen des del passat divendres les seves estratègies i programes electorals que desenvoluparan durant tota la campanya. D’aquesta manera, la tradicional enganxada de cartells va marcar novament el tret de sortida de tots els partits que concorren als comicis, que ja han celebrat els primers actes.
 
Pel que fa a les formacions que es presenten a la circumscripció de Lleida, la majoria d’aquestes ja van fer l’estrena de campanya a la capital del Segrià, amb presència de bona part dels candidats pirinencs. I també van donar a conèixer el seu programa el passat dissabte al mercat setmanal de la Seu d’Urgell, segons ha informat RàdioSeu. Amb aquest propòsit de promoció electoral, Junts pel Sí es va presentar a la plaça de Sant Joan de Lleida amb el cap de llista, Josep Maria Forné, i amb la presència, entre d’altres, de l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, que ocupa el número 3 de la llista. També hi van ser la número 2 de la candidatura, Carmina Castellví, la també pallaresa Rosa Amorós i l’aranès Àlex Moga, juntament amb Josep Rull i Anna Simó.
 
El PSC va iniciar la campanya a la seu de la formació, a l’avinguda Blondel, en un acte encapçalat per l’urgellenc Òscar Ordeig, cap de llista socialista per Lleida. Ordeig va estar acompanyat de la resta de candidats, entre els quals també hi ha l’aranesa Maria Vergés, la ribagorçana Carmen Ribera i els pallaresos Josep M. Semino i Josep M. Dalmau.
 
El PP va donar el tret de sortida amb una enganxada de cartells a la plaça Sant Joan, a càrrec de la nova cap de llista popular, Marisa Xandri, que pren el relleu de Dolors López. L’alturgellenca Anna Colom figura a la llista en el número 9. I per que fa a la candidatura Catalunya Sí que es Pot va optar per la plaça Ricard Viñes, amb un concert a càrrec de Big Mama, número 15 de la candidatura per Barcelona. A més, Sara Vilà repeteix com a cap de llista en una proposta que també compta amb l’urgellenc Jordi Pino i amb l’aranès David de Andrés.
 
Unió Democràtica (UDC), que concorre en solitari per primera vegada des del 1932, es va presentar amb un acte encapçalat per l’exconseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí. I Ciutadans (C’s) va fer el primer acte al recinte dels Camps Elisis a càrrec del seu número u, el vicedegà de la Facultat de Medicin-a de la UdL, Jorge Soler.
 
De la seva part, la CUP-Crida Constituent va triar l’emblemàtic edifici del Roser de Lleida, en un acte en què va intervenir el cap de llista, Ramon Usall. La CUP presenta com a número dos l’aranesa Mireia Boya; i com a número quatre, la pallaresa Clara Barbal. Destacar a més, que les altres formacions que també concorren a les eleccions del 27-S per la circumscripció de Lleida són les següents: el Partit Animalista (PACMA), Retallades Zero-Els Verds i Guanyem Catalunya. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT