PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Mateu veu inconvenients en permetre el vot dels residents

El Síndic General creu que s’obriria una crisi de legitimitat

Per IVÁN ÁLVAREZ

El Síndic Vicenç Mateu, en una sessió del Consell General
El Síndic Vicenç Mateu, en una sessió del Consell General | Àlex Lara
El síndic general, Vicenç Mateu, no es va mostrar partidari d’atorgar el dret a vot als residents per tal que puguin exercir aquest dret a les eleccions comunals.
En declaracions a la Cadena SER, Mateu va manifestar que Andorra és un país fràgil i que «hi podria haver un conflicte de legitimitat entre els electes en les eleccions generals –els nacionals– i els electes comunals i no crec que sigui bo per l’estabilitat de les institucions». El Síndic també va aprofitar per assegurar que els ciutadans es poden integrar al país de moltes maneres sense la necessitat de poder votar. Considera que la capacitat integradora no l’ha de tenir solament el país d’acollida sinó que també passa pel mateix resident. Mateu va considera que atorgar el dret a vot als residents obriria una crisi de legitimitat entre comuns i govern i apunta que la integració no només s’aconsegueix permetent el vot. 
Els partits polítics, per part seva, s’han posicionat d’alguna manera. És el cas del PS, favorable a l’opció i que creuen que amb cinc anys de resident ja haurien de tenir el dret. SDP redueix a 10 anys de residència l’accès a la nacionalitat i, per contra, està la ferma postura de Liberals, que creu que només haurien de tenir dret a vot els andorrans.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT