PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

1.500 vots pregats des d’Andorra a les properes eleccions del 27-S

A dia d’avui el Consolat ha rebut 17 sobres amb les paperetes omplertes

Per E.G.

Els residents estrangers tenen fins el 22 de setembre per efectuar el vot
Els residents estrangers tenen fins el 22 de setembre per efectuar el vot | Tony Lara
S’acosten les eleccions al Parlament de Catalunya, i posant el 27 de setembre com a data decisiva per votar als partits i grups polítics que s’hi presenten, centenars d’espanyols residents a l’estranger ja fa dies que han demanat el seu vot per correspondència. 
Pel que fa als votants que es troben al Principat d’Andorra –que tenien fins al 29 d’agost per demanar el vot per correu– ja són uns 1.500 (dels gairebé 25.000 que hi ha) els qui des de divendres reben la documentació necessària per efectuar el seu vot pregat. Tot i això, també hi ha molts que presenten el seu neguit vers no haver rebut encara els papers, doncs temen que no els hi arribin a temps per poder efectuar el vot i participar així en les eleccions del 27-S. 
D’altra banda, el Consolat Espanyol a Andorra informa que a data d’avui, «només s’han rebut 17 sobres de vot per correu». Recordar però, que els residents encara tenen fins el 22 de setembre per efectuar el vot a distància. De totes formes –després d’haver rebut els documents necessaris– també poden votar en una urna al mateix Consulat els dies 22,23 i 24. D’aquesta manera, a falta de 12 dies per la data esperada, encara hi ha residents espanyols al Principat que esperen les seves paperetes per poder realitzar el vot per correspondència. Una preocupació transmesa pels ciutadans que s’anirà apaivagant si efectivament s’acaben repartint tots els documents necessaris per exercir el vot des de l’estranger que els més de mil demandants ja fa dies que esperen.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT