PUBLICITAT

Andorra la Vella

Borrell, Gil-Robles i Barón, al primer ‘Fòrum Pirineus’

Els tres expresidents espanyols del Parlament Europeu són avui els ponents al Prat del Roure

Per EL PERIÒDIC

L’ambaixador Manuel Montobbio, ahir durant la presentació.
L’ambaixador Manuel Montobbio, ahir durant la presentació. | ANA / B. N.
L’ambaixador d’Espanya a Andorra, Manuel Montobbio, i la ministra consellera d’ambaixada, Maria Sebastián, van presentar ahir el programa d’activitats culturals que es realitzaran des d’aquesta institució durant tota la tardor. D’entre els diferents actes programats, destaca la celebració avui a les 18.00h al Prat del Roure d’Escaldes-Engordany la 1a edició del ‘Fòrum Pirineus’, una nova línia de trobades informatives promoguda per les agències de notícies EFE i ANA en col·laboració amb l’Ambaixada i el Govern d’Andorra, que pretén apropar a la societat andorrana, «la finalitat política última que encoratja el projecte de construcció europea», tal com va dir l’ambaixador Manuel Montobbio. 
 
El ‘Fòrum Pirineus’ comptarà amb la presència de Josep Borrell, José María Gil-Robles i Enrique Barón, tres expresidents espanyols del Parlament Europeu, els quals, tal com va assegurar Montobbio, «a partir de la seva experiència explicaran el sentit polític del projecte de construcció europea i mostraran l’evolució històrica d’aquest procés». 
 
El ‘Fòrum Pirineus’, les 6es ‘Jornadas de cine español’ (‘El ángel de Budapest’, de Luis Oliveros, ‘El lince perdido’, de Raül Garcia, ‘Vivir es facil con los ojos cerrados’, de David Trueba, ‘Stockholm’, de Rodrigo Sorogoyen, i ‘15 años y un dia’, de Gracia Querejeta), ‘Diálogos Europeos en Andorra’ i l’exposició ‘Els tebeos, fàbrica de somnis’, són les quatre activitats que conformen l’agenda cultural de tardor de l’Ambaixada d’Espanya a Andorra. Montobbio va assegurar que el Fòrum «serà una plataforma única per conèixer, de primera mà, el projecte de construcció europea». En aquest sentit, Montobbio va destacar el «prestigi, experiència i reputació dels tres ponents», Borrell, Gil-Robles i Barón, expresidents del Parlament Europeu, i va detallar que «una part de la feina de la UE és donar-se a conèixer a la societat andorrana i qui millor que tres expresidents del Parlament Europeu per explicar el sentit polític de la construcció europea».
 
L’ambaixador, Manuel Montobbio, va recordar que una relació entre dues parts s’ha de fomentar a partir del coneixement mutu i, per tant, és important que la Unió Europea conegui les especificitats i particularitats del Principat, però també és fonamental que Andorra entengui què és la Unió Europea, què fa i quin és el seu objectiu polític.
 
En aquest sentit, fent referència a l’actual negociació que manté el país amb l’acord d’associació, Montobbio va precisar que «si la UE està negociant aquest tipus d’acord amb Andorra, San Marino i Mònaco» és «per definir quins Estats han d’estar convidats a participar en el projecte polític de construcció europea». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT