PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Som com Som adverteix sobre la discriminació a les escoles

L’entitat continua la ronda de contactes per a les polítiques d’igualtat

Per E. J. M.

Un grup d’estudiants es concentren a l’hora de sortida d’un centre de formació.
Un grup d’estudiants es concentren a l’hora de sortida d’un centre de formació. | ALEX LARA
L’entitat de defensa dels drets de les persones amb diversitat afectiva, Som com Som, alerta que no es presta suficient atenció a les discriminacions que pateixen tant l’alumnat com el professorat als centres educatius. Per això, l’associació demanarà als tres sistemes escolars «sancions administratives a les escoles i al professorat que afavoreixin la discriminació». El president de Som com Som, Carles Perea, ha matisat que l’alerta és per a «qualsevol tipus de diversitat», és a dir, que els centres han d’estar alerta en tot cas d’assetjament, ja sigui per orientació sexual, origen, color de pell o aspecte físic, per exemple. 
 
Tot i que no hi ha estadístiques, Perea recorda que «per tot Europa han augmentat els casos de discriminació, i nosaltres no en som una excepció». «Hi ha escoles que no tenen pla de diversitat, i com actuen quan hi ha assetjament a un alumne o un professor? I com es preveu?», es pregunta. «Això passa i no es treballa. S’haurien de fer auditories internes per saber com s’actua als centres», conclou.
 
Som com Som parlarà amb el departament d’Inspecció Educativa del ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, amb el Consolat francès i amb la Conselleria d’Educació de l’Ambaixada espanyola per exposar-los «una major inspecció educativa i, a més, un seguiment acurat en els plans d’atenció a la diversitat per part de totes les escoles». Per a l’entitat, aquests plans «són molt millorables».
 
L’entitat adverteix que «els casos de discriminació continuen creixent i, fins que la Llei d’igualtat no s’aprovi al Consell General, Som com Som demanarà als organismes oficials sancions i inspeccions acurades respecte la gestió de la discriminació per qualsevol raó; gènere, orientació sexual, capacitat, origen ètnic, raça...».
 
Les entitats estan a l’espera de rebre l’esbós de la Llei d’igualtat, a finals d’octubre, i es reuniran amb la ministra de Salut, Benestar Social i Ocupació, Rosa Ferrer. A la trobada hi assistiran representants de la FAAD, Amida, Fundació Privada Tutelar, Som com Som, Stop Violències, l’ADA i de residents i associacions culturals.
 
D’altra banda, Som com Som continua amb les reunions amb els partits polítics perquè tinguin en compte la creació de conselleries d’igualtat als comuns o que s’integrin en altres departaments. De moment, l’entitat s’ha trobat amb PS, SDP i DA i n’ha rebut una resposta positiva. Demà es veuran amb Liberals i també confien en què estaran «a favor de les polítiques d’igualtat». Després serà la ronda de contactes amb els partits polítics parroquials, com Convergents d’Ordino o Moviment Massanenc, per exemple. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT